Eurovision Song Contest:

Dette sier favorittene om Tix

Storfavorittene Italia og Malta hyller Tix før lørdagens finale.

MÅNESKIN: Dette sier Eurovision-favorittene fra Sverige, Malta og Italia om TIX. Reporter: Lars Barreto Dønvold-Myhre. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Vis mer
Publisert

ROTTERDAM, NEDERLAND (Dagbladet): Lørdag kveld er det endelig duket for finalen i Eurovision Song Contest 2021, og vi får vite hvem av de 26 deltakerne som tar seg helt til topps i den gjeve sangkonkurransen.

Vår egen Andreas «Tix» Haukeland (28) sliter på oddslistene, og ligger på en 14. plass i forkant av kveldens finale, ifølge Eurovisionworld. Øverst på lista troner storfavorittene Italia, Frankrike og Malta, som alle har bidrag som har fått mye oppmerksomhet i årets Eurovision.

Dagbladet har tatt en prat med både den italienske og maltesiske leiren om hva de synes om Tix' bidrag.

EUROVISION: Vi har samlet odds-favorittene i forkant av kveldens Eurovision Song Contest-finale! Video: NRK / ESC. Foto: NTB. Vis mer

- Et fantastisk menneske

Destiny Chukunyere (18) fra Malta deltar med låta «Je Me Casse». Hun beskriver Tix slik:

- Han er en så vennlig person. Helt ærlig, første gang jeg møtte ham, fikk jeg et så positivt inntrykk. For et fantastisk menneske, så kjærlig. Han kom til meg og sa: «jeg håper vi får muligheten til å opptre sammen i finalen». Og jeg svarte: «du er så søt», forteller 18-åringen til Dagbladet.

Chukunyere forteller også at hun elsker sangen «Fallen Angel», en låt som mildt sagt har fått mye oppmerksomhet hjemme i Norge, og som mange også har lurt på om vil slå an hos publikum ute i Europa.

- Jeg elsker sangen, og jeg elsker når han åpner armene sine. Det er utrolig, sier Chukunyere, som også hyller Tix for at han tok av seg brillene i semifinalen på tirsdag:

STOLT: Maltas Destiny Chukunyere roser Tix opp i skyene. Her på scenen tidligere denne uka. Foto: Splash News / NTB
STOLT: Maltas Destiny Chukunyere roser Tix opp i skyene. Her på scenen tidligere denne uka. Foto: Splash News / NTB Vis mer

- Han viste alle mennesker der ute at han tror på seg selv og at han er svært selvsikker, og det elsker jeg med ham. Jeg er så stolt over ham, for å være helt ærlig.

Den maltesiske sangeren er svært glad for at Haukeland kapret en plass i finalen, og sier at det er vel fortjent.

- Han er så søt og jeg elsker sangen. Den beskriver ham som person og viser hvor kraftfull han er, og jeg er så glad på hans vegne, sier hun.

EUROVISION: Elena Tsagrinou (26) svarer på beskyldningene. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Også Italia er full av lovord om Tix. Landet er representert av rockegruppa Måneskin, og går inn i kveldens finale med et solid favorittstempel. Låta «Zitti e buoni» har utvilsomt slått an.

- Han er kjempekul. Jeg elsker vingene hans. Jeg elsker han. Og han er kjempemorsom, han er en hyggelig fyr, sier frontvokalist Damiano David til Dagbladet.

MØTTE PRESSEN: - Jeg elsker vingene hans, sier italienske Damiano David om Tix. Foto: Heiko Junge / NTB
MØTTE PRESSEN: - Jeg elsker vingene hans, sier italienske Damiano David om Tix. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Hjerte av gull

Det er imidlertid ikke bare Italia og Malta som hyller Tix - det gjør også vårt naboland Sverige. Tousin «Tusse» Chiza (19) sa tidligere denne uka til Dagbladet at låta har et sterkt budskap, og at han tror Tix har en god sjanse i finalen.

- Han åpner sitt hjerte for hele Europa, og det er så utrolig fint å se, sa svensken.

EUROVISION: Elena Tsagrinou (26) svarer på beskyldningene. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

De to har allerede hatt noen morsomme møter, ifølge Chiza.

- Jeg husker i går, da jeg så ham i heisen. Jeg ropte «Grattix!» Da svarte han «Tussen takk»!, lo artisten.

Svensken skrøt hemningsløst av Norges utvalgte, som han mente er en «sterk» og «modig» person.

- Hele hans artist-persona og navnet, man bare elsker ham enda mer, sa 19-åringen.

I skrivende stund er Sverige spådd som nummer 13 i finalen lørdag kveld, ifølge Eurovisionworlds betting-oversikt.

«EFENTIX»: Andreas «TIX» Haukeland sier han føler kjærlighet, se hva han svarer om flørten. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer

Tix får også gode skussmål Elena Tsagrinou (26), som representerer Kypros med sangen «El Diablo». Dette sier hun om «Fallen Angel»:

- Den er veldig bra. Det er veldig mange bra sanger i år, forteller hun til Dagbladet i Rotterdam.

Kypros er spådd en ellevteplass i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer