Steinar Sagen:

Dette skal han gjøre nå

Etter 15 år med «Radioresepsjonen» er Steinar Sagen klar for nye utfordringer. I TV-programmet «Kongen Befaler» på Discovery skal han løse ulike utfordringer - og mener selv han er ganske god.

DELTAKER: Steinar Sagen skal dette året både lage podkast for VG, spille i «Side om Side», og skal også være deltaker i TV Norge-programmet «Kongen befaler». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DELTAKER: Steinar Sagen skal dette året både lage podkast for VG, spille i «Side om Side», og skal også være deltaker i TV Norge-programmet «Kongen befaler». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

I mars kom nyheten om at Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim forlater sine faste stillinger i NRK. Dette betydde slutten for «Radioresepsjonen», men det ble tidlig kjent at de tre skulle fortsette å lage lettbeint underholdning i VG, i sammenheng med avisas satsing på lyd- og podkast.

Bortsett fra dette har man visst lite om hva de tre skal gjøre. Nå er det derimot klart Steinar Sagen skal delta i årets sesong av «Kongen Befaler».

- Det kjennes fint. Både ungene mine og jeg har vært «Kongen Befaler»-fans siden første sesong, og siden jeg har sagt opp min faste stilling i NRK så tenkte jeg at det har jeg lyst til å gjøre, sier Sagen til Dagbladet.

OVERGANG: Etter «Radioresepsjonen» skal Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim lage podkast for VG. De to førstnevnte fortsetter også i «Side om side». Foto: Thomas Winje ijord / NTB
OVERGANG: Etter «Radioresepsjonen» skal Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim lage podkast for VG. De to førstnevnte fortsetter også i «Side om side». Foto: Thomas Winje ijord / NTB Vis mer

Nei til kjendis-reality

«Kongen Befaler» er et underholdningsprogram på discovery+ og TVNorge som hadde premiere i 2019. I programmet inviterer Atle Antonsen norske kjendiser til å løse ulike oppgaver.

- «Kongen Befaler» er jo programmet som der alle som ser blir sittende og tenke «for en idiot, jeg ville gjort det helt annerledes». Det er veldig gøy å være han idioten, men synes selv at jeg var ganske god.

Men seerne får ikke se Sagen i mer kjendis-reality.

- Å være såkalt frilans åpner jo opp for litt andre muligheter, og jeg er jo glad i å gjøre ting som er gøy, men du kommer ikke til å se meg i kjendisreality, det orker jeg ikke. Og jeg fortsetter jo heldigvis i «Side om Side».

- Hvor er det vi kommer til å se deg?

- Blir jo i første omgang mest fokus på «nye» Radioresepsjonen, men har noen prosjekter på gang som er veldig spennende, både podkast og tv, svarer Sagen.

PUPPEN: Steinar Sagen forteller på «Lindmo» at han pleier å klype Catrin Sagen i puppen etter de har kranglet. Vis mer

Ida Fladen: - Nervene var skyhøye

Steinar Sagen konkurrer blant annet mot Ida Fladen og Einar Tørnquist i programmet «Kongen befaler». Fladen sier til Dagbladet at hun tidligere har sett på programmene sporadisk, men da hun fikk vite at hun skulle være deltaker måtte hun se alt. Hun forteller at nervene var skyhøye.

- Første gang jeg skulle gjøre oppgaver i huset var jeg altså så jævlig nervøs. Jeg pleier ikke å få nerver av å delta på TV eller i konkurranser, men jeg trodde jeg kom til å drite meg så loddrett ut. Men det ble ikke så ille som jeg hadde trodd.

NYKOMMER: Ida Fladen er en av nykommerne i «Kongen befaler». Til Dagbladet forteller hun at hun hadde skyhøye nerver for å delta. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NYKOMMER: Ida Fladen er en av nykommerne i «Kongen befaler». Til Dagbladet forteller hun at hun hadde skyhøye nerver for å delta. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

På spørsmål om det er stor sjanse for at deltakerne kan tabbe seg ut i programmet, svarer Tørnquist:

- I aller høyeste grad. Jeg har trygla om å få lov til å være med i programmet, så jeg har gått inn med full bevissthet rundt det. Men jeg hadde kanskje håpet at jeg skulle briljert litt mer. Understatement of the year for øvrig. Kanskje at jeg skulle klare å framstå noe mer samlet og profesjonell. Det blir mye sinne og dårlige løsninger, og febrilsk roping.

- Jule opp drittkjerringa

Både Fladen og Tørnquist beskriver at de har et konkurranseinstinkt, men på to forskjellige måter.

- Jeg hadde veldig lyst til å slå alle selvfølgelig, men jeg blir veldig lei meg hvis Ida slår meg. Jeg har behov for at en er dårligere enn meg, jeg tror det kan være Ida, sier Tørnquist, hvorpå Fladen responderer:

- Det er ikke helt utenkelig.

KONKURRANSEINSTINKT: Einar Tørnquist sier han har behov for at hvert fall én av deltakerne i «Kongen befaler» er dårligere enn ham. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
KONKURRANSEINSTINKT: Einar Tørnquist sier han har behov for at hvert fall én av deltakerne i «Kongen befaler» er dårligere enn ham. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

Fladen er en del av Spårtsklubben på VGTV med Mads Hansen og Erik Follestad. Hun forteller at å være med i en «gutteklubb» kan være noe av grunnen til hennes konkurranseinstinkt.

- Jeg er vant til å være i et tøft miljø. Jo frekkere Einar er i kjeften, jo mer kommer konkurranseinstinktet mitt til å blomstre. Det er absolutt mulig at det ligger noe der.

Tørnqvist sier at den i programmet han likevel har aller mest lyst til å slå er Solveig Kloppen.

- Jeg blir veldig glad hvis jeg kan slå Solveig Kloppen og gi henne en skikkelig på tygga. Det hadde vært moro å jule opp den drittkjerringa, sier han med glimt i øyet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer