KOMMENTARER

Dette skjer i Øst-Ghouta mens vi mesker oss i vinterværet

PÅ FLUKT FRA BOMBEREGNET: Slik så det ut i den opprørskontrollerte byen Jisreen i Øst-Ghouta sist torsdag mens syriske fly fortsatte sine nådeløse angrep. Foto: Abdulmonam Eassa/AFP/NTB Scanpix
PÅ FLUKT FRA BOMBEREGNET: Slik så det ut i den opprørskontrollerte byen Jisreen i Øst-Ghouta sist torsdag mens syriske fly fortsatte sine nådeløse angrep. Foto: Abdulmonam Eassa/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Tenk deg at du blir bombet fra lufta med avanserte raketter, tønnebomber og kloringass – og beskutt med artillerigranater fra bakken. Se videre for deg væpnede opprørssoldater som har kontroll over gatene og som i en rekke tilfeller nekter deg og andre sivile å flykte. Se for deg barn og voksne som dør eller blir kvestet for livet og utbombede ruinhauger, der slektninger og venner ligger begravd uten å kunne reddes ut. Og tenk deg å tilbringe uker i trange og fuktige underjordiske tilfluktsrom, uten å se dagslys, nesten uten mat, med stor smittefare og med folk som bryter sammen psykisk rundt deg.

Dette er dagliglivet for sivilbefolkningen i det omringede syriske området Øst-Ghota, der mulighetene for å overleve blir mindre og mindre for hver dag. Uten at verden bryr seg så mye pågår det nå harde kamper mellom president Bashar Assads regjeringsstyrker og opprørssoldater, de fleste fra militante islamistiske grupper.

Det oppholder seg trolig i underkant av 400 000 mennesker i Øst-Ghouta, nesten det dobbelte av det antall som befant seg i Øst-Aleppo da syrerne ved hjelp av russiske jager- og bombefly knuste den siste motstanden i Syrias legendariske handelsby i desember 2016. Bilder tatt av droner og satellitter fra lufta over Øst-Ghouta tyder på at ødeleggelsene der er større enn de var i Aleppo. Og ikke minst er folks lidelser verre – uten at det altså synes å affisere oss som står på sidelinja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer