«Mesternes Mester»

Dette skjer med «Mesternes mester»

«Mesternes mester» ble spilt inn på forsommeren med Aksel Lund Svindal som programleder.

PROGRAMLEDER: Aksel Lund Svindal har rukket å lede to sesonger av «Mesternes Mester». Den siste ble spilt inn i juni, tre måneder før eksalpinisten delte kreftbeskjeden med sine følgere på Instagram. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PROGRAMLEDER: Aksel Lund Svindal har rukket å lede to sesonger av «Mesternes Mester». Den siste ble spilt inn i juni, tre måneder før eksalpinisten delte kreftbeskjeden med sine følgere på Instagram. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helga kom nyheten om at alpinlegenden Aksel Lund Svindal har han fått testikkelkreft.

På nyåret skal etter planen, nok en sesong av «Mesternes mester» gå av stabelen, og det er Sandefjord som i år har fått gleden av å huse de pensjonerte idrettsheltene. Programmet ble spilt inn i slutten av mai og begynnelsen av juni i år. Innspillingen var den andre sesongen med Svindal i programlederrollen.

NRK bekrefter overfor Dagbladet at Svindals kreftbeskjed ikke kommer til å endre på sendeplanen til statskanalen.

- «Mesternes mester 2022» går som planlagt på nyåret, sier prosjektredaktør i NRK, Pia Basberg til Dagbladet.

Det blir et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» når Bjørn Einar Romøren forteller om kreften. Video: NRK Vis mer

Positiv

Dagbladet møtte Aksel Lund Svindal i Sandefjord etter at programmet var ferdig innspilt.

- Jeg synes det har gått bra. Jeg har litt rutine som jeg ikke hadde i fjor. Jeg vet litt mer om hvordan en produksjon fungerer, fortalte Svindal til Dagbladet etter at innspillingen av den kommende sesongen var over, sa han da.

I den 14. sesongen av programmet får vi se blant andre Stig André Berge, Ola Vigen Hattestad og Kristine Holte konkurrere i ulike øvelser. De andre deltakerne er Forde Johnsen, Andreas Lødrup, Ezinne Okparaebo, Hanne Staff, Linn Jørum Sulland og Olaf Tufte.

Delte kreftbeskjed

Kreftbeskjeden Svindal delte i helga, valgte han selv å fortelle til sine 516 000 følgere på Instagram.

- Jeg kjente en forandring i kroppen min. Jeg var ikke sikker på hva det var, eller om det var noe i det hele tatt. Men jeg bestemte meg for å få det sjekket ut. Jeg oppsøkte lege, og ble raskt overført til sykehuset hvor de bekreftet det legen mistenkte. Testikkelkreft, skiver den tidligere alpinisten.

Den doble OL-gullvinneren sier at han har vært gjennom tester, skanninger og operasjon kort tid etter at han fikk diagnosen. Han takker også det norske helsevesenet.

Fra deltaker til programleder

Svindal har en rekke medaljer fra alpinsporten. Han har blant annet to OL-gull – ett i super-G fra 2010 og ett i utfor fra 2018. I tillegg har han vunnet fem VM-gull samt totalcupen i 2007 og 2009.

I 2021 vant også Svindal det populære NRK-programmet «Mesternes mester». Året etter overtok han programlederrollen for samme program etter Dag Erik Pedersen.

Dagbladet retter: I denne saken skrev Dagbladet at Aksel Lund Svindal tok OL-gull i super-G i 2019. Det riktige er at han tok gull i 2010.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer