TOLKER HVERANDRE: TV 2-serien «Hver gang vi møtes» bygger på at sju kjente og kjære artister skal tolke hverandres musikk. I lørdagens episode skal de også tolke hverandre på papiret - ved hjelp av maling og lerret. Her viser Bertine Zetlitz og Elvira Nikolaisen fram sine portretter av hverandre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOLKER HVERANDRE: TV 2-serien «Hver gang vi møtes» bygger på at sju kjente og kjære artister skal tolke hverandres musikk. I lørdagens episode skal de også tolke hverandre på papiret - ved hjelp av maling og lerret. Her viser Bertine Zetlitz og Elvira Nikolaisen fram sine portretter av hverandre. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Dette skjer når stjerneartistene forsøker å male hverandre

Sjekk ut alle portrettmaleriene til artistene fra «Hver gang vi møtes».

(Dagbladet): Førstkommende lørdag skal Halvdan Sivertsen (61), Jan Eggum (60), Anne Grete Preus (54), Vinni (35), Elvira Nikolaisen (31) og Øystein Dolmen (64) hedre Bertine Zetlitz (35) ved å framføre sine tolkninger av hennes låter.

I det som er historiens andre episode av «Hver gang vi møtes» er det nemlig Zetlitz som er hovedpersonen. Det medfører også at det er hun som har valgt aktivitetene for dagen: portrettmaling og sandslottbygging.

- Konkurranseinnrettet I episoden forklarer hun valget av aktiviteter ved at hun «stinker i maling» og at hun har ingen ambisjoner om å gjøre det spesielt bra, og derfor kan kose seg.

BERTINE ZETLITZ: Malt av Elvira Nikolaisen. Foto: TV 2
BERTINE ZETLITZ: Malt av Elvira Nikolaisen. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg er så konkurranseinnrettet at jeg nesten ikke kan være med på ting som skal gjøres i en gruppe, så jeg har alltid gjort sånne individuelle ting, sier hun i programmet.

- Og så er jeg litt sånn dårlig taper. Jeg er veldig kortsint, men blir ordentlig skuffa. Jeg tar det veldig personlig tror jeg, legger hun til.

- Dårlig til å tegne «Hver gang vi møtes»-gjengen gjorde en hederlig innsats for å forevige hverandre på lerretet ved hjelp av pensel og akrylmaling, og Dagbladet har fått resultatet - som riktignok ikke alle var like fornøyde med.

 PREUS OG SIVERTSEN: Malt av Øystein Dolmen. Foto: TV 2
PREUS OG SIVERTSEN: Malt av Øystein Dolmen. Foto: TV 2 Vis mer

- Først og fremst har jeg lært at jeg er dårlig til å tegne. Og den sure munnen til Jan skyldes at han er så melankolsk, ikke at han er sur, forklarer Øyvind «Vinni» Sauvik som har gjort sitt beste for å male et portrett av Jan Eggum.

De folkekjære artistene forteller til Dagbladet hva som har overrasket dem mest ved personen de har portrettert under oppholdet på Hvaler.

Elvira Nikolaisen om Bertine Zetlitz:
- Bertine er lugn og tilpasningsdyktig, men hun er ikke en jenter-i-flokk type jente. Hun er litt bad ass. Det overrasket meg kanskje ikke, men hun er varm og klok.

Bertine Zetlitz om Elvira Nikolaisen:
- Jeg har alltid tenkt på Elvira som en sterk person, uten at jeg helt vet hvorfor. Etter å ha vært sammen med henne i sommer vet jeg at hun byr på en fin balanse av følelser og selvsikkerhet.

Halvdan Sivertsen om Øystein Dolmen:
- Vi kjente hverandre fra før, Øystein og jeg, og vi hadde det utrolig morsomt da vi sprang fra tv-teamet og gikk oss vill på sopptur. Men hjeg tar totalt avstand fra portrettet jeg har malet av ham.

Øystein Dolmen om Anne Grete Preus og Halvdan Sivertsen:
- Det overrasket meg nok litt at Anne Grete sprang rundt i idrettstøy og brukte fritida si veldig aktivt. Og Halvdan er jo et muntrasjonsråd av dimensjoner. Det beste minnet med ham fra i sommer er da vi tullet oss bort. Vi var rundt 50 meter fra tv-teamet. Blikkene våre møttes, så gliste vi til hverandre og stakk fra dem.

Øyvind «Vinni» Sauvik om Jan Eggum:
- Til å være såpass melankolsk er han usedvanlig morsom og ler mye. Det var nok det som overrasket meg mest ved ham. Han er en smørbukk og en lysfontene, men man skal ikke rokke ved hans oppfatning av seg selv.

Jan Eggum om Øyvind «Vinni» Sauvik:
- Han driver på i en sjanger jeg ikke kjenner til, og aldri ville minglet i, men har hørt på og liker. Det overrasket meg at han hadde så mye inne som ligger under. Under oppholdet smekket han til med kommentarer her og der, men det funket bra, for det er masse hold i det han sier og i det han gjør.

Anne Grete Preus om Halvdan Sivertsen:
- Jeg er så opptatt av det indre liv. Derfor valgte jeg å male Halvdans nyrer. Halvdan er en hardtarbeidende låtskriver sonm det står respekt av. Han er varm, morsom, inkluderende og kjempeflink. Under oppholdet lærte jeg at han var veldig viktig for at vi skulle trives som en gjeng sammen i sommer.

JAN EGGUM: Malt av Øyvind «Vinni» Sauvik. Foto: TV 2
JAN EGGUM: Malt av Øyvind «Vinni» Sauvik. Foto: TV 2 Vis mer
ELVIRA NIKOLAISEN: Malt av Bertine Zetlitz. Foto: TV 2
ELVIRA NIKOLAISEN: Malt av Bertine Zetlitz. Foto: TV 2 Vis mer
VINNI: Malt av Jan Eggum. Foto: TV 2
VINNI: Malt av Jan Eggum. Foto: TV 2 Vis mer
ØYSTEIN DOLMEN: Malt av Halvdan Sivertsen. Foto: TV 2
ØYSTEIN DOLMEN: Malt av Halvdan Sivertsen. Foto: TV 2 Vis mer
SIVERTSENS NYRER: Malt av Anne Grete Preus. Foto: TV 2.
SIVERTSENS NYRER: Malt av Anne Grete Preus. Foto: TV 2. Vis mer