Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette skjer når Ylvis-broren forsøker seg på nederlandsk speed dating

... Uten å kunne språket.

(Dagbladet): Etter voldsom suksess med første sesong av talkshowet «I kveld med Ylvis» på TVNorge, er bergensbrødrene Bård og Vegard Ylvisåker tilbake med runde nummer to.

De to er heller ikke denne sesongen redde for å by på seg selv.

Blant annet har Ylvis-brødrene allerede forsøkt seg som popstjerner i Kirgisistan, der de laget en hitlåt på kirgisisk.

Nederlandsk speeddate Også kveldens episode byr på utenlandstur og språklige utfordringer.

Vegard Ylvisåker (33) har nemlig tatt turen til Nederland, der han forsøker seg på såkalt speed dating.

- Det var både spennende og litt spesielt. Men speed dating blir egentlig mindre flaut av at det foregår på et ukjent språk, sier Ylvisåker til Dagbladet.

- Et tullespråk Stevnemøtene foregikk nemlig hverken på norsk eller engelsk - men nederlandsk. Et språk Ylvisåker ikke hadde særlig god kjennskap til i utgangspunktet.

- Det er veldig begrenset hva jeg kan av nederlandsk. Og det er jo litt av poenget. Bård og jeg hade en påstand om at nederlandsk er et tullespråk og at man kan «fake» seg til det.

- Og den påstanden er det hold i?

- Det er nok litt hold i den, ja, ler Ylvisåker.

- Spesiell dialekt Damene bergenseren møtte til en romantisk prat, ble informert om at de skulle medvirke i et datingprogram, men ble ikke opplyst om at Ylvisåker og tv-teamet kom fra Norge.

- Jeg sa bare at jeg hadde en litt spesiell dialekt. Det trengte jeg strengt tatt ikke å si, det skjønte de fint av seg selv, sier Ylvisåker.

- Hva var det morsomste ved å speed date på nederlandsk?

DUTCH DATE: Vegard Ylvisåker har forsøkt seg på speed dating i Nederland.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DUTCH DATE: Vegard Ylvisåker har forsøkt seg på speed dating i Nederland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det var at da jeg sa helt tullete ting, var det noen som spant videre på det. Jeg ble litt overrasket over det, ler talkshow-verten, og legger til:

- Jeg kjente det litt på kroppen. Det er en spesiell følelse å bare sitte der etter å ha sagt noe, og hun over bordet bare ser dumt på deg og tenker: «skjer dette? sa han virkelig det?». Det er en pussig situasjon, og jeg lo inni meg hele tiden.

Varierte resultater 33-åringen medgir at han var litt smånervøs underveis.

Etter hver endt date, var det opp til dama å bedømme Ylvisåkers innsats ved hjelp av terningkast. Alt fra terningkast én til seks ble tatt i bruk, til bergenserens store begeistring og overraskelse.

- At jeg fikk en sekser er jeg fantastisk stolt over. Jeg burde jo fått terningkast én over hele linja. Men det er jo bare kjekt med litt ekstra kjemi, humrer han.

- Frister speed dating i utlandet til gjentakelse?

- Selvfølgelig. Hvis det en gang skulle knipe, vet jeg at det bare er å stikke til utlandet og prøve meg på speed dating.

PROGRAMLEDERDUO:Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker er inne i andre sesong av «I kveld med Ylvis». Fjerde episode vises på TVNorge klokka 21.30 i kveld. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
PROGRAMLEDERDUO:Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker er inne i andre sesong av «I kveld med Ylvis». Fjerde episode vises på TVNorge klokka 21.30 i kveld. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media