HOLDER KOKEN: Bruce Dickinson (52) har fortsatt en misjon om å kapre nye fans når Iron Maiden spiller konserter. Foto: John McMurtrie
HOLDER KOKEN: Bruce Dickinson (52) har fortsatt en misjon om å kapre nye fans når Iron Maiden spiller konserter. Foto: John McMurtrieVis mer

Dette spiller Iron Maiden i Telenor Arena i kveld

Bruce Dickinson: - Den unge fansen holder oss i live.

- Hadde jeg laget musikk for sånne som meg, hadde jeg sluttet, sier Bruce Dickinson og ler.

I kveld spiller de britiske metal-legendene Iron Maiden i Telenor Arena, snart 31 år etter at de gjorde sin første Norgeskonsert som oppvarmere for Kiss i Drammenshallen.

Dagbladet møtte den energiske vokalisten i Berlin i juni.

Nostalgi er derimot noe Dickinson ikke har tid til om dagen. Iron Maiden er nå på turné for å promotere sitt femtende studioalbum, «The Final Frontier». En plate som toppet listene i minst 28 land da den kom ut i fjor, inkludert Norge.

- Det er ganske fantastisk, er det ikke? Det er helt greit med nostalgi men vi må se fremover også. Hadde vi bare spilt de gamle sangene om og om igjen, ville vi ikke ha vokst. Vi må komme opp med noe nytt ellers hadde vi ikke fått flere fans.

Spiller for de unge At enkelte godt voksne tilhengere surmuler for at de spiller for mye dagsaktuelt materiale, tar sangeren med knusende ro.

- Folk spør meg gjerne hvorfor vi ikke spiller «Run to the Hills» og da svarer jeg at mange av de unge publikummerne som kommer på konsertene våre har ikke noe forhold til den. Da blir det ofte stille.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesielt amerikanere friker ut når vi spiller ting fra «Brave New World» og den slags. Jeg mener, bare fordi du så bandet i 1981, betyr ikke det at du eier oss. Om du sluttet å kjøpe plater i 1986 er det ditt problem.

FLYR FLAGGET: Heavy metal-sjangeren har gode tider under Bruce Dickinson. Foto: John McMurtrie
FLYR FLAGGET: Heavy metal-sjangeren har gode tider under Bruce Dickinson. Foto: John McMurtrie Vis mer

Det er mange unge fans som skaffer seg de siste platene våre og kommer på konserter for å høre disse sangene. Det holder bandet i live.

Ikonisk I kveld gjør Iron Maiden sin største arenakonsert i Norge så langt. Hvordan har det seg at en gjeng med aldrende menn fremdeles trekker publikummere i alle aldre.

- Jeg liker mye ny musikk. Det er veldig mange bra band der ute, men de har gjerne ikke kommet til et punkt hvor de er store nok til å være trekkplaster på festivaler eller fylle stadioner. Iron Maiden er et ikonisk band og vi leverer fortsatt full pakke showmessig. Rock er en fin adspredelse for de unge, sier Dickinson før han haster inn i Garderoben for å trekke i sceneklærne.

Les også Bruce Dickinson om å turnere med sønnen, Lady Gaga og den verdensomspennende Maiden-feberen.

Steve Harris ladet opp til stadionkonsert med fotballkamp mot Den Norske Opera