Dette spiller Springsteen

Hvilke låter ønsker du deg?

MUSIKKELSKER: Bruce Springsteen har stor variasjon i spillelistene fra konsert til konsert. Dagbladet.nos Springsteen-ekspert har sett nærmere på hva han trolig spiller i Bergen. FOTO: SCANPIX/AP
MUSIKKELSKER: Bruce Springsteen har stor variasjon i spillelistene fra konsert til konsert. Dagbladet.nos Springsteen-ekspert har sett nærmere på hva han trolig spiller i Bergen. FOTO: SCANPIX/APVis mer

|||Les også:
Vi vil ha dine Bruce-bilder!

Bruce Springsteen og The E Street Band har alltid vært kjent for å skifte mye på setlistene fra konsert til konsert, og for å ha et stort grunnrepertoar. Siden han innledet årets «Working On A Dream»-turné med to oppvarmingskonserter på hjemmebane i Asbury Park 23. og 24. mars (de er tatt med i statistikkgrunnlaget for denne artikkelen) har de vært innom 114 forskjellige låter (av dem 65 spor fra regulære studioalbum) i løpet av 34 konserter.

Den 114. var Emil-låta «Idas Sommarvisa» (Astrid Lindgren/Georg Riedel), som Nils Lofgren alene på trekkspill åpnet de tre konsertene i Stockholm med i forrige uke, og som sannsynligvis var en eksklusivt svenskefrieri.

Bare i løpet av de fem europakonsertene siden premieren i Landgraaf i Nederland for halvannen uke siden har Bruce Springsteen og hans The E Street Band alternert mellom 60 av disse låtene, i konserter som med unntak av et «kort» 24 låters festivalsett i Nederland består av 28-30 låter.

Det er med andre ord helt umulig å forutse eksakt hva han Bruce kan finne på i løpet av to kvelder på Koengen i Bergen, men fans som er i besittelse av billetter til begge kvelder kan regne med å få oppleve to relativt forskjellige konserter.

I løpet av tre konserter på Stockholm Stadion sist uke (kveld 1: 30 låter, kveld 2: 30, kveld 3: 29) ble det til sammen framført 54 numre, 14 av dem gikk igjen alle tre kveldene.

Her er hele Springsteens «database» så langt på denne turneen. Hvilke turnépremierer vi kan drømme om eller forvente i løpet av to kvelder i Bergen må dere gjerne komme med forslag til i diskusjonsfeltet. Tallet indikerer antall ganger spilt (i løpet av 34 konserter):