Dette spillet ble for ekstremt

«Manhunt 2» forbudt i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da dataspillet «Manhunt» ble utgitt i 2003, tok det ikke lang tid før spillet - som gjerne ble kalt en «drapssimulator» - satte mange sinn i kok.

New Zealand totalforbød spillet, og i England ble spillet trukket fram i en drapssak - senere viste det seg at offeret, og ikke drapsmannen, eide spillet.

Her i avisa endte terningkastet på en toer, og anmeldelsen begynte slik: «Du har spill som er innovative, du har spill som er grusomme - og du har spill som forsøker å være innovative ved å være grusomme. «Manhunt» kan trygt plasseres i sistnevnte kategori.»

Blir forbudt

Nå viser det seg at den annonserte oppfølgeren «Manhunt 2», som utvikles av «Grand Theft Auto»-skaperen Rockstar, også er sterk kost. For sterk for enkelte, som for eksempel det britiske filmtilsynet BBFC.

De har nå varslet at de ikke akter å gi «Manhunt 2» en aldersmerking, noe som i praksis betyr at spillet blir forbudt å selge i Storbritannia, melder Gamesindustry.biz.

- Løssluppen sadisme Både PlayStation 2- og Wii-versjonen av spillet vil dermed aldri dukke opp i britiske butikkhyller, ettersom disse ifølge BBFC var totalt uegnet for salg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer