Dette spillet ble for ekstremt

«Manhunt 2» forbudt i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da dataspillet «Manhunt» ble utgitt i 2003, tok det ikke lang tid før spillet - som gjerne ble kalt en «drapssimulator» - satte mange sinn i kok.

New Zealand totalforbød spillet, og i England ble spillet trukket fram i en drapssak - senere viste det seg at offeret, og ikke drapsmannen, eide spillet.

Her i avisa endte terningkastet på en toer, og anmeldelsen begynte slik: «Du har spill som er innovative, du har spill som er grusomme - og du har spill som forsøker å være innovative ved å være grusomme. «Manhunt» kan trygt plasseres i sistnevnte kategori.»

Blir forbudt

Nå viser det seg at den annonserte oppfølgeren «Manhunt 2», som utvikles av «Grand Theft Auto»-skaperen Rockstar, også er sterk kost. For sterk for enkelte, som for eksempel det britiske filmtilsynet BBFC.

De har nå varslet at de ikke akter å gi «Manhunt 2» en aldersmerking, noe som i praksis betyr at spillet blir forbudt å selge i Storbritannia, melder Gamesindustry.biz.

- Løssluppen sadisme Både PlayStation 2- og Wii-versjonen av spillet vil dermed aldri dukke opp i britiske butikkhyller, ettersom disse ifølge BBFC var totalt uegnet for salg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.