Dette «spillet» er bare rart

... og besynderlig moro!

DE SÆRESTE SPILLENE kommer alltid fra Japan, uten unntak. Så også «Noby Noby Boy», som det siste spilleksperimentet til «Katamari Damacy»-skaper Keita Takahashi så lekent heter.

«Noby Noby Boy» er i motsetning til den rullende Katamari-ballen ikke et spill i tradisjonell form. Her har du med en ekspanderende liten kålormgutt å gjøre, og det er hans vandringer rundt på stadig flere småverdener som danner hovedelementet i spillet.

Du har ingen konkrete mål, og kan stort sett gjøre akkurat som du vil innenfor «spillets» rammer — og det med ganske fornøyelige resultater.

NOBY NOBY-GUTTEN kan strekke seg til å bli mange hundre meter lang, og med de to tommelstikkene på PS3-kontrolleren kan du styre begge ender uavhengig av hverandre. Du kan spise gjenstander med munnen, og dytte dem ut andre veien akkompagnert av en uskyldig liten prompelyd.

På japansk betyr «nobinobi» å bedagelig strekke seg uten noe stress, og det er akkurat det du gjør her. Leken er det viktigste, og ikke det du kan oppnå med selve leken.

OG NETTOPP HER skiller «Noby Noby Boy» seg fra det meste i dagens spillverden. Du blir på merkelig vis hektet på denne uskyldige og absolutt fantastisk bisarre leken, og fikler rundt med ormegutten og alle de merkelige og stadig nye opplevelsene som oppstår på brettene rundt omkring.

Brett som det forøvrig bare blir flere av, etterhvert som brukere rundt hele verden laster opp sin Noby-lengdestatus på nettet. YouTube-videoer kan også filmes og lastes opp fra selvet spillet, om du liker å holde på med slikt.

Med dette spillet og det nylige «Flower» på plass på PlayStation Network allerede, ser det endelig ut som om PS3 begynner å hente seg inn som en foregangskonsoll for de av oss som ser etter annerledes spillopplevelser.

Og med en prislapp på 29 kroner har du vel ikke noe annet valg enn å sjekke det ut?
   

1