Dette spillet kan oppsummeres med ett ord:

Gjesp.

|||STRESS, MAS, ACTION, mas, stress, pang pang, tidsklemma, stress. Det tar på å spille spill som alltid skal være mest mulig heseblesende og vanvittig fartsfylte hele tiden.

Noen ganger er det godt å bare slaske i sofaen med et rolig spill hvor du kan ta det helt med ro og bare nyte spillet. Om det er et godt spill, vel og merke.

«Endless Ocean 2» er dessverre ikke det.

SPILLET HANDLER kort og godt om dykking, og å observere faunaen på nært hold. Her får du styrt dykkeren din rundt i forskjellige farvann, fra dype kløfter i Antarktis til elver i Amazonas, og sett alt fra blåhval til isbjørn.

Problemet er bare at det kan bli i overkant rolig og lite givende.

For spillet insisterer på å konstant holde hånda di gjennom hele spillets historiedel, som omhandler en søken etter en sunken skatt en utdødd sivilisasjon har lagt igjen.

Historien funker helt greit som et grunnlag til å finne nye områder, men er ikke akkurat av det mest oppfinnsomme slaget - og inneholder akkurat nok tekst til at det kan bli kjedelig.

MEN DET ER IKKE historien som er fokuset med spillet; Alle kortene er satset på at det skal være en sjarm i å svømme i flotte omgivelser med alle mulige sjødyr.

1

Disse er strålende animert, men det er likevel noe halvslapt med måten de suller rundt på, selv når en gedigen hvithai er på vei. Uansett er det noe veldig avslappende ved å bare flyte rundt og se på livet i havet, i hvertfall i en liten stund.

Det gis noen få grunner til å lete rundt etter nye arter, for eksempel kan du få opp en del informasjon om disse gjennom et lite leksikon i spillet, men da må man jo bare spørre: Hvem andre en svært spesiellt interesserte orker å sitte å lese om fisk i et spill? Ikke jeg, i hvertfall.

DET ER OGSÅ LEIT å se at et spill som prøver å være så realistisk som mulig gir meg en strålepistol jeg kan heale fisker med, eller slå unna haier som av en eller annen grunn kun angriper ved å piske halen mot meg.

For ikke å nevne at jeg må ta flyet til Øst-Asia hver gang jeg vil ha en mynt jeg har funnet verdsatt!

Animasjonene og grafikken når du beveger deg på land er også på den horrible siden, og et par av sangene spillet disker opp driver ørene mine til vanvidd.

NÅR SELVE HISTORIEN, som er relativt kort, er unnagjort er det mulig å gå tilbake til dykkstedene du har besøkt for å utforske hver minste lille krok og buskas, eller du kan utføre spesifikke oppdrag fra dykkerblader som går ut på å ta bilder av fisker eller dyr.

Skjønt, jeg aner ikke hvorfor du skulle gidde å gjøre dette, ettersom det eneste du får ut av det er penger som brukes til å kjøpe ubrukelig inventar på hjemøya, eller et par unødvendige oppgraderinger til dykkerdrakten din.

DA FRISTER DET mer at man kan fylle opp et svært akvarium med alle dyresortene man oppdager, men også dette faller på sin egen kjedsomhet etterhvert.

Dette spillet kan oppsummeres med ett ord:

Det finnes en onlinemodus med støtte for voice chat, og selv om ting blir artigere med en kompis på slep er det ikke stort bedre enn når du svømmer rundt alene. Spillet kan i det hele tatt oppsummeres i ett ord: Gjesp.