Dette tillater ikke Facebook at du skriver

Skal ha slettet en million meldinger med henvisning til potensiell konkurrent.

BLOKKERER NETTSTED: Alle henvisninger til nettstedet Tsu fjernes fra Facebook og Instagram. Foto: NTB Scanpix / Skjermdump
BLOKKERER NETTSTED: Alle henvisninger til nettstedet Tsu fjernes fra Facebook og Instagram. Foto: NTB Scanpix / SkjermdumpVis mer

(Dagbladet): Skriver du den korte nettadressen tsu.co i en status eller melding på Facebook, får du bare en feilmelding tilbake. Nettadressen får du ikke lov til å dele med noen.

«Du kan ikke publisere dette fordi det inneholder en blokkert lenke», er beskjeden Facebook gir deg.

- Usikker adresse Tsu er et nystartet sosialt medium der brukere «belønnes for sosial aktivitet». I utgangspunktet kan tjenesten minne om Facebook: Man kan dele bilder, videoer og annet innhold med venner og følgere.

Men både Facebook og Instagram (som eies av Facebook) blokkerer nå altså all omtale av nettstedet for sine brukere, skriver blant andre Huffington Post.

I et eget vindu som dukker opp hvis du prøver deg på de fem omstridte bokstavene, informerer også norskspråklige Facebook:

«Innholdet du forsøker å dele inneholder en lenke som sikkerhetssystemet vårt har identifisert som usikker».

- Vi er uønsket Grunnleggeren av Tsu føler seg urettferdig behandlet.

- Vi er uønsket. Man kan skrive inn adressen til alle mulige lugubre nettsteder, og komme seg rett til dem. Men ikke til oss. Vi eksisterer ikke, sier Sebastian Sobczak til CNN.

Facebook oppgir bekymring for overdreven posting som årsak til at de siden slutten av september har sensurert vekk alle linker til Tsu på sine sider. Tsu lover at hver bruker selv skal ende opp med 45 prosent av reklameinntektene de selv skaper, altså at det skal kunne lønne seg å dele innhold og sosial aktivitet.

Det har fått Tsu-brukere til å opprette falske Facebook-profiler og oversvømme nettstedet med Tsu-lenker, forteller en Facebook-talsperson til CNN, som skriver at den sosiale medie-giganten også har gått tilbake og slettet rundt en million eksisterende meldinger om Tsu.

Facebook har meldt at Tsu kan bli godkjent igjen hvis de fjerner funksjonen som lar brukere dele innhold på både Tsu og Facebook samtidig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram