- Dette uthuler formidlerspråkets troverdighet

Bokhandelansatte har tatt kritikernes plass som bokanbefalere. - Problematisk, mener forfatter Bror Hagemann.

- VERDIFULLT: Forlegger Arve Juritzen mener det er uproblematisk at bokhandelansatte gir rosende anbefalinger på omslaget til bøker. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/Dagbladet
- VERDIFULLT: Forlegger Arve Juritzen mener det er uproblematisk at bokhandelansatte gir rosende anbefalinger på omslaget til bøker. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På toppen av boklista som viser de mest solgte bøkene i landet ligger denne uka boken «Reisen hjem» av Lori Lansens.

På omslaget av boken finner man som vanlig såkalte «blurbs», uttalelser fra eksperter som har lest boken. Men rosen av «Reisen hjem» tilhører ikke kritikere. Ser man nøyere etter er det ansatte i bokhandelkjedene Notabene og Norli som anbefaler boken.

- Dette er noe vi har holdt på med lenge, og jeg ser nå at en del andre forlag også har begynt å gjøre det, sier forlegger Arve Juritzen i Juritzen forlag, som er utgiver av boken.

Kundenes tillit - Bokhandlerne har stor kompetanse og innflytelse. De er hver dag i kontakt med kunder som kommer inn i butikken og spør om råd. Og kundene stoler på rådene. Vi ser på disse rådene som noe veldig verdifullt.

- Kan det ikke bli en blanding av roller når de som anbefaler er de samme som tjener på salget av bøkene?

- Nei, de står jo fritt til å velge hvilke bøker de vil anbefale. Jeg ser ikke noe problem med det. Tvert imot. De er tett på pulsen ute i bokhandlene og hva kundene ønsker, sier Juritzen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer