Debatt: Bompenger

Dette valget handler faktisk om mer enn bompenger

Et seriøst parti sier hva de vil prioritere og konsekvensene av det.

ENSAKSPARTI: FNB er et ensaksparti. Det er lov, men da må de tåle å høre det, skriver artikkelforfatteren om partiet til bompenge-general Frode Myrhol. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ENSAKSPARTI: FNB er et ensaksparti. Det er lov, men da må de tåle å høre det, skriver artikkelforfatteren om partiet til bompenge-general Frode Myrhol. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Folkeaksjonen nei til mer bompenger har hittil nektet å svare på hvor de vil kutte når de vil fjerne alle bompengene.

Kommunen driver med noen av de viktigste tjenestene og oppgavene i vårt samfunn. Både skole og eldreomsorg er viktige eksempler. Som leder av HøyreFUNK er jeg spesielt opptatt av Brukerstyrt personlig assistanse – BPA - og andre tjenester funksjonshemmede får fra kommunen.

Når FNB ikke svarer på hva de vil nedprioritere, setter de alle disse elementære tjenestene på pinebenken.

Smerteterskel når det gjelder bompenger er for mange nådd. Funksjonshemmede som har behov for bil er blant de som det har gått hardest utover. I Oslo ser vi for eksempel også at stenging av gater og fjerning av parkeringsplasser som gjør byen mindre tilgjengelig for forflytningshemmede.

Det er likevel langt mer enn å ordne opp i dette som skal til for å sikre funksjonshemmede gode liv.

BPA er kanskje det viktigste frihets- og likestillingsverktøyet vi har for funksjonshemmede. Hverken i FNBs program i Oslo eller Bergen er denne tjenesten nevnt. Det er en historisk nedprioritering av funksjonshemmedes rettigheter.

BPA gir frihet og muligheter til et mer selvstendig liv. Det er fortsatt utfordringer. Høyre går til valg på å styrke ordningen og sikre en timefordeling som er etter hensikten med rettighetsfesting vi innførte fra 2015.

Høyre er også garantisten for fortsatt fritt brukervalg og muligheten til å velge private tilbydere i velferden, en rettighet deler av venstresiden hungrer etter å fjerne.

FNB er et ensaksparti. Det er lov, men da må de tåle å høre det. En stemme på Høyre vil sikre funksjonshemmede grunnleggende rettigheter, og at de faktisk blir oppfylt.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.