RETUR?: Ned Stark var en av nøkkelkarakterene i den første sesongen av Game of Thrones, men møtte sitt endelikt da Joffrey Baratheon beordret at han skulle halshugges. Nå kan det se ut som om karakteren vil dukke opp på nytt om enn i en noe yngre utgave i 13 år gamle Sebastian Crofts skikkelse. Foto: NICK BRIGGS / AP PHOTO / NTB SCANPIX
RETUR?: Ned Stark var en av nøkkelkarakterene i den første sesongen av Game of Thrones, men møtte sitt endelikt da Joffrey Baratheon beordret at han skulle halshugges. Nå kan det se ut som om karakteren vil dukke opp på nytt om enn i en noe yngre utgave i 13 år gamle Sebastian Crofts skikkelse. Foto: NICK BRIGGS / AP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer

Dette var det siste vi så av Ned Stark. Nå kan han være på vei tilbake

Ny tvist i suksess-serien.

(Dagbladet): HBO-serien «Game of Thrones» har helt siden første sesong fått et rykte på seg for å ta knekken på karakterer som i de fleste filmer og serier hadde holdt ut til manusforfatterne la vekk pennen for godt.

Den første av de virkelige sjokkerende dødsfallene var karakteren Eddard «Ned» Stark, spilt av Sean Bean, allerede i den første sesongen, men nå kan det se ut som om de håpefulle tilhengerne kan få et gjensyn med karakteren hvis familie sakte, men sikkert har blitt utslettet.

Om enn i en noe yngre utgave.

Har du ikke sett serien eller lest bøkene og vil beholde spenningen? Stopp her.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Croft Den forrige sesongen var den første der serieskaperne benyttet seg av et tilbakeblikk der man kunne se en ung Cersei Lannister besøke en spåkone sammen med en venninne. Det ser ut som om den trenden er i ferd med å fortsette.

Nettstedet Watchers on the Wall, som er kjent for å ha god innsikt i hva som foregår i kulissene på settet, siterer «troverdige kilder» på at 13 år gamle Sebastian Croft fått æren av å spille Ned Stark.

Også filmdatabasen IMDB samt troverdige Independent og International Business Times omtaler nyheten.

Unggutten har først og fremst opparbeidet seg et navn som teaterskuespiller, og har rukket å vise seg fram i roller i «Oliver» og «Adrian Moles hemmelige dagbok», samt oppsetninger av både «Matilda» og «Les Miserable» på Londons West End.

«Ung gutt» Bakgrunnen for dette er at det i casting-dokumentene har blitt lett etter en «ung gutt med brunt hår, grønne øyne og en nordlig aksent».

I den aktuelle scenen skal karakteren, som er beskrevet som enten en tolv eller sju år gammel gutt (det er flere aktuelle roller), kjempe med tresverd mot en annen gutt.

Watchers on the Wall spekulerer i om den andre gutten kan være den avdøde kongen, og barndomsvennen til Ned Stark, Robert Baratheon da de to vokste opp sammen i «The Eyrie».

«Tower of Joy» Det har også lenge vært en utbredt teori at Stark ville dukke opp igjen i form av et tilbakeblikk der opphavet til Jon Snow ville bli bedre belyst.

Bakgrunnen for dette var at et av stedene der den sjette sesongen skal spilles inn var et gammelt fort ved navn Castillo de Zafra i Guadalajara i Spania.

Tårnet, i bøkene kalt «Tower of Joy», er stedet der Rhaegar Targaryen holder Lyanna Stark, Neds lillesøster, fanget. Hun ble voktet av en velkjent ridder som også var en av kongens livvakter.

Teorien, som bare går under navnet R+L=J går ut på at Jon Snow egentlig er sønnen til Rhaegar og Lyanna, og at Ned Stark dermed blir Snows onkel.

Tre sesonger til For ei drøy uke siden kom også nyheten om at «Game of Thrones» kommer til å runde av etter tre sesonger til. Ifølge Associated Press har HBOs programsjef Michael Lombardo røpet overfor den amerikanske tv-kritikerforeninga at produsentene bak «Game of Thrones» begynner å se slutten nærme seg.

Det betyr at det blir slutt på regelmessige oppdateringer om maktkampen på fantasikontinentet Westeros etter totalt åtte sesonger, og at den tungt avhengige fanskaren må finne seg en ny favorittserie innen 2018.

HALSHUGGET: Det vekket stor oppsikt blant det tv-interesserte publikum da Ned Stark, spilt av Sean Bean, ble halshugget på tampen av den første sesongen av Game of Thrones. Foto: NTB SCANPIX
HALSHUGGET: Det vekket stor oppsikt blant det tv-interesserte publikum da Ned Stark, spilt av Sean Bean, ble halshugget på tampen av den første sesongen av Game of Thrones. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg håper alltids at de ombestemmer seg, men jeg tror det er det vi ligger an til nå, sa Lombardo på sommermøtet til Television Critics Association i Beverly Hills ifølge nyhetsbyrået.

Den femte sesongen av serien, med materiale fra roman fire og fem i George R.R. Martins «A Song of Ice and Fire»-serie, er akkurat ferdig, og sesong seks gikk nylig i opptak i Irland og Spania.