Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dette var en av sangene han mente måtte få se dagens lys

Produsent om Michael Jacksons nye album.

TO ALBUM: Om ti dager kommer albumet «Xscape» i butikkhyllene. Det blir det andre albumet til Michael Jackson etter hans død. Foto: NTB Scanpix
TO ALBUM: Om ti dager kommer albumet «Xscape» i butikkhyllene. Det blir det andre albumet til Michael Jackson etter hans død. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede i mars ble det klart at Michael Jackson skulle komme med nytt album - det andre albumet siden han døde i 2009.

Albumet «Xscape» skal etter planen befinne seg i butikkhyllene allerede om ti dager, og har blant annet den anerkjente produsenten Rodney «Darkchild» Jerkins med på laget.

Avslo første tilbud Da Jerkins fikk tilbudet om å bidra med å produsere fem sanger til det tidligere albumet, som ble utgitt bare et år etter popstjernas død, takket han nei og avslo tilbudet.

- Det handlet aldri om at jeg ikke syntes det var en god idé å produsere et album etter hans død, men om at jeg personlig ikke var klar for den oppgaven på det tidspunktet. Jeg kjente Michael på et personlig plan, og måtte først forstå og tenke over hva han selv ville ha gjort, forteller produsenten til Huffington Post.

Jerkins har tidligere jobbet med både Destiny's Child og Whitney Houston, og hadde en betydelig rolle i Michael Jacksons comeback-album «Invincible» i 2001.

Nå følte han imidlertid det var riktig å bidra til det andre albumet etter Michael Jacksons død, og har bidratt til å produsere tittellåta på albumet.

Begynte i 1999 Selve albumet er blitt produsert av Timbaland, og inkluderer blant annet sanger Michael Jackson skal ha jobbet med helt tilbake til 80-tallet.

Jerkins og Jackson skal ha begynt å jobbe med tittelsangen til albumet «Xscape» allerede i 1999, samtidig som de begynte innspillingen av albumet «Invincible», forteller produsenten.

- Jeg og Michael sluttet aldri å jobbe på sangen «Xscape», mens han fremdeles levde. Dette var en av de sangene han sa måtte få se dagens lys, forteller Jerkins.

Videre legger han til at han er svært fornøyfd med sluttresultatet av plata, og at alle som har vært involvert i arbeidet har gjort en god jobb.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!