Dette var litt voldsomt

Ellevill fantasy med sexy varulver, 650 år gamle alkymister og ulvejegere med pestmasker. Pettersen er sjenerøs med effektene.

ULVEKVINNEN: Siri Pettersens nye fantasyroman har et variert og komplekst persongalleri, og slutten bærer bud om en spennende fortsettelse. Foto: Bjørn Langsem
ULVEKVINNEN: Siri Pettersens nye fantasyroman har et variert og komplekst persongalleri, og slutten bærer bud om en spennende fortsettelse. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nafraim sitter i sitt alkymistliknende laboratorium, da en munk kommer inn med en mystisk hilsen. Det er en liten grønn spire. Nafraím forstår at hans nå seks hundre år lange liv snart er over. Han frykter alle de grusomme handlingene han vil tvinges til å begå.

Dette er den kryptiske åpningen på Siri Pettersens nye fantasyserie «Jernulven». Den er lagt til et dystert middelalderaktig univers på slutten av 1400-tallet. Vi er i byen Náklav; «en usannsynlig hovedstad. Verdens travleste by, så langt nord at en mann kunne fryse pikken av seg før han rakk å dyppe den». Den er beskyttet av åtte steinporter som omringer en urgammel søyle, som blant annet går under navnet Djevelkrysset. Dette skal være et bolverk mot onde krefter. Disse begynner nå å røre på seg, og Nafraim frykter storkrig. Han, viser det seg, er en såkalt varig. Det betyr at han holder seg evig ung på blodperler. Hvem fienden er, får vi først vite langt ute i plottet.

Vi gjenkjenner ingrediensene fra andre typiske fantasy-univers. Også hovedpersonen er en typisk fantasy-heltinne. Det er 19 år gamle Juva. Hun er ulvejeger og blodleser. Juva hater sin hensynsløse mor og psykopatiske søster. De er blodlesere – noen slags sannsigersker, men Juva mener de bare holder vettskremte folk for narr. Juva savner sin far. Han døde på mystisk vis da hun var liten. Siden da har Juva vært martret av skrekkelige syner. Det er av en djevelliknende skikkelse med dyrisk kropp; senete og naken, med kritthvite øyne og hoggtenner. «Lokkende. Livsfarlig. Dyret i hennes liv».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer