Anmeldelse: «Hver gang vi møtes»

Dette var noe helt annet, Ida Maria!

Det er Åse Klevelands kveld. Vi anmeldte TV 2s «Hver gang vi møtes» låt for låt.

ÅSES KVELD: Åse Kleveland  (67) kan sitte rolig og nyte tolkninger av låter fra hennes 50 år lange karriere i kveldens «Hver gang vi møtes». Alle foto: TV 2
ÅSES KVELD: Åse Kleveland  (67) kan sitte rolig og nyte tolkninger av låter fra hennes 50 år lange karriere i kveldens «Hver gang vi møtes». Alle foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

6bTV: Åse Kleveland ga ut sitt første album som 15-åring, men har nok vært mer kulturpersonlighet enn artist de siste åra. Hun er ikke først og fremst kjent som låtskriver heller, men får her servert smakebiter fra en 50 år lang karriere.

Ida Maria: «Stor slem pike» (Ole Paus)

Så typisk Ida Maria å synge akkurat den låten! Jeg var hard mot den nordnorske «rebellen» forrige lørdag. Det ble for pubertalt. Her viser hun hva som kan bo i henne – og det er en side vi ikke har sett før. Åse betegner sjøl låten som «Frekk, utfordrende og på sin tid litt provoserende» da hun sang den på sitt siste (!) soloalbum i 1976. «Jeg tror Sden her låta handler om oss, altså», sier Ida Maria. Med hes stemme drar hun en frekk, kabaretaktig retroversjon med både sjarm og utilslørt publikumsfrieri. Riktignok minner den i overkant mye om «Fru Johnsen», både i arrangement og tema, men det glemmer vi i pur glede over at Ida Maria leverer så bra.

Esben «Dansken» Selvig: «Skaff meg en synder (Speilet)» (Åse Kleveland/ Esben Selvig)

Det hadde kanskje vært mer naturlig om Eldar tok denne, siden originalen synges på Toten-dialekt. Men «Dansken» gjør den i stedet til sin. Han har tatt seg veldig mange friheter her, teksten er ny og refrenget omskrevet. Han har sett seg i speilet og lagd en egen, personlig rap-versjon – med en god porsjon humor og fin flow, Dette er en av bare tre låter som Åse selv har skrevet. Det viser seg at den egner seg bra som rap, særlig fordi han har beholdt et fengende refreng. En god debut for «Dansken», som var hovedperson i første program.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer