Anmeldelse: «Hver gang vi møtes»

Dette var saker, Benny!

Det er Margaret Bergers kveld. Vi anmelder TV 2s «Hver gang vi møtes» låt for låt.

HEDERSGJESTEN: : Det er Margaret Berger som får låtene sine tolket i kveldens «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2 
HEDERSGJESTEN: : Det er Margaret Berger som får låtene sine tolket i kveldens «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Margaret Berger (31) fra Hitra kom på andreplass i «Idol» i 2004 og albumdebuterte samme år. I 2013 vant hun Melodi Grand Prix, og det ble en fjerdeplass i den internasjonale finalen. Hun er også DJ, og har startet eget plateselskap, Her er kveldens tolkninger:

Ida Maria: «Samantha» (Margaret Berger / Patric Sarin / Jukka Immonen)

SEIGT OG TUNGT: Ida Maria.
SEIGT OG TUNGT: Ida Maria. Vis mer

En kul låt i elektronikasjangeren er tatt kraftig ned. Det kan funke, det, men her blir det bare veldig trist, dramatisk og seigt - til tempoet skrus litt opp i et lite parti mot slutten. Det understreker deppepreget, men faktisk bidrar den lille støyen og det tyngre lydbildet mot slutten også til noe mer dynamikk. Stilen er nærmere gospelalbumet hun ga ut i fjor enn hennes tidligere materiale.

Ida Maria vil gjerne legge hele sjela si i låten, men i stedet blir det bare litt halvhjertet og sjablongaktig.

Hanne Sørvaag: «Will You Remember Me Tomorrow?» (Margaret Berger / Patric Sarin / Jukka Immonen)

PULSERENDE: Hanne  Sørvaag. 
PULSERENDE: Hanne  Sørvaag.  Vis mer

Hanne har lagd en stavangersk versjon av denne låten, som er blitt enda mer fengende i denne poprock-utgaven. Det kunne vært en Grand Prix-låt – for noen år siden. Fortsatt er det bare én blant mange andre litt bleike poplåter på repertoaret. Dette programmet understreker det som nok er hovedgrunnen til at Margaret ikke har hatt større suksess enn hun har: Hun har ikke hatt godt nok materiale. Men Hanne løfter denne låten, som kler det heftige, pulserende kompet.

Bedre enn originalen, sier Margaret, og det har hun faktisk rett i. Esben er enig.

Benny Borg: «Scream» (Margaret Berger / Niklas Olovson / Robin Lynch)

VAKKERT: Benny Borg.
VAKKERT: Benny Borg. Vis mer

Her snakker vi tolkning! Benny åpner sart og forsiktig, aleine, med akustisk gitar og lavmælt sang. Han tar ut det beste I låten, og skaper med enkle virkemidler noen øyeblikk av magi. Det er en sang som handler om Margarets egne problemer med sosial angst, og Benny formidler teksten med et «stille skrik». Det gjør inntrykk på hedersgjesten.

Et lite støyparti mot slutten er unødvendig og blir egentlig bare forstyrrende – men klarer ikke å ødelegge et meget godt totalinntrykk.

Esben «Dansken» Selvig: «Apologize» (Margaret Berger / Ariande Loinsworth / Anders Kjær)

PERSONLIG: Esben «Dansken» Selvig.
PERSONLIG: Esben «Dansken» Selvig. Vis mer

«Du få’kke noe unnskyld fra meg», synger «Dansken». Han er seg sjøl lik. Det måtte bli en miks av sang og rap her også – og sterkt omskrevet. Og for et driv! Margarets mest personlige låt har fått norsk språkdrakt, slik at den framstår enda mer personlig og direkte; «Jeg veit jeg var en jævel en stund / men alle ting skjer for en grunn»

«Dansken» skaper liv i en låt som i utgangspunktet er tatt veldig ned i tempo, og gjør den mer spennende enn den var. Dette er ekstremsport, sier Esben, som er andpusten!

Åse Kleveland: «Feed You My Love» (Karin Park / Robin Lynch / Niklas Olovson)

MED PATOS: Åse Kleveland.
MED PATOS: Åse Kleveland. Vis mer

Den hadde nok ingen av oss kjent igjen om vi ikke visste hva som var originalen, og kanskje ikke da heller…. Margaret og Åse har Grand Prix felles, med nesten 50 års avstand i tid. For begge åpnet konkurransen noen dører. Åse har fått Ravi til å skrive en norsk tekst som handler om både Margaret og Åse - og Grand Prix.

Tungt blir lett og ganske lekent: «En enkel sang å vinne verden med». På sitt høyreiste og elegante vis foredrar hun teksten med sedvanlig patos, i et spennende arrangement som tar seg store friheter.

Eldar Vågan: «Lifetime Guarantee» (Margaret Berger / Hans Jørgen Støp / Jonny Sjo / Kim Ofstad)

MASETE: Eldar Vågan.
MASETE: Eldar Vågan. Vis mer

Dette er ikke tolkning, men kvalifisert radbrekking: Eldar er ikke fremmed for å overraske, og her blir kul elektronika framført på «elektronisk» trekkspill. «Kjente du’n igjen?», spurte Eldar. Margaret svarer ja, men det må være med en stor grad av velvilje. Eldar har riktignok gjort seg bryet med å lage en norsk versjon av Margarets første singel – og en av hennes beste låter - som også ble en radiohit. Men det er nok ingen «livstidsgaranti» for denne tangoversjonen. Alt det som er bra med låten blir borte, og det blir bare heseblesende og masete. Men vi får med oss at Eldar er klar for å tilby en enkel karroserijustering.

Han trenger en justering sjøl. Måtte det skje allerede neste lørdag - og da er Hanne Sørvaag hedersgjest.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer