KOMMENTARER

Ukas utspill:

Dette var sjeldent klønete fra en nestleder i Norges største parti

Det er fristende å spøke med at nyvalgt Ap-nestleder Bjørnar Skjæran fortsetter der forgjengeren slapp: Med å rote det til.

Nyvalgt: Det nye sentralstyret i Arbeiderpartiet. Her med en slags feiring under landsmøtet forrige helg. Ledelsen er foran i bildet: Bjørnar Skjæran, Kjersti Stenseng , Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Nyvalgt: Det nye sentralstyret i Arbeiderpartiet. Her med en slags feiring under landsmøtet forrige helg. Ledelsen er foran i bildet: Bjørnar Skjæran, Kjersti Stenseng , Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

For maktmennesker må landsmøtet i Arbeiderpartiet gi en spesiell form for rus. Norges største parti er sant nok blokkert fra regjeringskontorene av Erna Solbergs skjøre flertall, men fordi det ikke er utenkelig at en rødgrønn koallisjon tar styringa i 2021, følger det en betydelig potensiell makt med sentrale tillitsverv i partiet.

Forrige helg fikk Bjørnar Skjæran sin første sprøyteinjeksjon av tyngden et så viktig verv i Ap fører med seg, da han ble valgt som ny nestleder.

Du føler deg kanskje ikke usårlig når du står flankert av Kjersti Stenseng, Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik, men med en mild bris av framgang for Ap i ryggen, gikk Skjæran trolig ut av helga med selvtillit.

Altfor mye selvtillit. Første ordinære dag på jobb tråkket han nemlig, med oljesøl på føttene, rett i den rødgrønne salaten. I en debatt om Aps oljepolitikk, konkluderte Skjæran med at LoVeSe-nei er det lengste Ap vil strekke seg i oljepolitikken framover. Med det avviste han at Rødt, SV, MDG og Senterpartiet ville få andre gjennomslag i oljepolitikken ved et eventuelt regjeringsskifte.

«Men hva er det du sier nå da?» spurte NRKs programleder. «At de partiene som er mot oljevirksomhet, de kan nå ikke se for seg å få noe gjennomslag i oljepolitikken?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer