Forbigått av Obama: Hillary Clinton var vant til å være både elsket og hatet. Det hun ikke visste, var hvor utbredt uroen var blant dem hun tenkte på som sikre allierte. Men seiersherrene er alltid fanget i en dødsdans med sin strieste motstander, skriver Inger Merete Hobbelstad. Foto: NTB Scanpix. 
Forbigått av Obama: Hillary Clinton var vant til å være både elsket og hatet. Det hun ikke visste, var hvor utbredt uroen var blant dem hun tenkte på som sikre allierte. Men seiersherrene er alltid fanget i en dødsdans med sin strieste motstander, skriver Inger Merete Hobbelstad. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Obama, Clinton og Shakespeare:

- Dette var stunden da Clinton gikk fra å være en seierssikker favoritt, til å bli en kvinne som andre kvinner kjente seg igjen i

Les utdraget fra Inger Merete Hobbelstads essaysamling, om Clintons vei til makten. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Scenen er en tronsal, der alt tilsynelatende er i orden: Kongen gir ordre, hoffet bukker og adlyder og forsikrer monarken om hvor høyt de elsker ham. Men under storslagenheten koker misnøyen. «Kong Richard II», William Shakespeares drama fra 1595, er basert på et virkelig kupp fra britisk historie, som fant sted to hundre år tidligere.

Kong Richard II er impulsiv og selvsentrert, og tenker ikke over konsekvensene av det han gjør. Han landsforviser sin egen fetter, Henry Bolingbroke, fordi han aner tegn til oppsetsighet.

Richard er Englands rettmessige konge, og han er fullt klar over det. Men når han står og ser på fetteren sin, legger han merke til hvordan den andre opptrer overfor folket, på en måte som er helt annerledes enn hans egen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn