Anmeldelse: Alison Krauss - «Windy City»

Dette var triste greier, Alison

«Bluegrassdronninga» Alison Krauss gir ut sitt første soloalbum på 18 år. Synd det ikke er mer spennende.

LANG SOLOPAUSE: Alison Krauss har (med ett unntak) lagt bort fela når hun nå gir ut sitt første soloalbum siden 1999. Dessverre er det et album med gamle låter i kjedelige arrangementer. 
LANG SOLOPAUSE: Alison Krauss har (med ett unntak) lagt bort fela når hun nå gir ut sitt første soloalbum siden 1999. Dessverre er det et album med gamle låter i kjedelige arrangementer.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: At Alison Krauss gir ut soloalbum er i utgangspunktet en stor begivenhet, sjøl om det er mye Alison også når hun synger med «verdens beste bluegrassband», Union Station. I 2012 kom de endelig til Norge for å opptre på den famøse Sommerfestivalen i Holmenkollen.

«Barbie girl»

Sjøl har Alison «verdens beste countrystemme». 27 Grammy-priser er håndfaste bevis på det. Ingen andre kvinner har vunnet flere. Fem av prisene, blant annet Årets album, kom i 2009 - for samarbeidet med Robert Plant på fabelaktige «Raising Sand». fra 2007.

Nå har hun altså gått solo igjen. Men hvem i all verden har funnet på at hun skal se ut som ei Barbie-dokke på coveret? Og hvorfor har hun gått med på det?

Soloalbum

Det er også seks år siden forrige album med hennes faste band. Flere av medlemmene i Union Station er riktignok med her, i tillegg til noen av Nashvilles beste studiomusikere (Brent Mason, Matt Rollings og Kenny Malone m.fl.), men «Windy City» er et soloalbum.

Det betyr at hun kunne velge å synge akkurat de sangene hun ville. Med tanke på hennes bluegrassbakgrunn er det kanskje overraskende at hun har lagt seg på ei linje med nesten utelukkende smektende countryballader i 60-tallsmodus, men hun har altså ønsket å gjøre noe annet enn bluegrass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer