Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ari Behn er død

Dette vet vi om bisettelsen

Familien skal lese minneord.

LYSHAV: Hundrevis av lys er tent på Slottsplassen til minne om Ari Behn, som tok livet sitt første juledag. Reportere: Silje Vemøy og Thea Hope / Dagbladet Vis mer

- I tillegg til musikalske innslag, salmer og bønn vil det være minneord om Ari Behn som skal leses av familiemedlemmer. Dette er alt vi kommer til å kommunisere om programmet.

Dette skriver Ari Behns manager og familiens talsperson, Geir Håkonsund, i en SMS til Dagbladet.

Følg bisettelsen direkte på Dagbladet TV klokka 13.00 fredag.

Nyheten om Ari Behns bortgang kom første juledag. Behn ble 47 år gammel.

Oslo domkirke

27. desember fikk Dagbladet opplyst at Behns bisettelse vil finne sted i Oslo domkirke fredag 3. januar klokka 13.00.

Fra regjeringen kommer statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande, olje- og energiminister Sylvi Listhaug og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

Det opplyser kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved Statsministerens kontor i en SMS til Dagbladet.

Til Dagbladet opplyste Håkonsund at bisettelsen vil forrettes av biskopen i Oslo, Kari Veiteberg.

På spørsmål om hvem fra kongehuset som vil være til stede, har Håkonsund tidligere svart:

- Vi regner med et stort oppmøte, men hva gjelder de kongelige må dette rettes til kongehusene.

Han opplyste også om at Behns familie, venner og de som sto han nær ville arrangere bisettelsen i tråd med slik han selv ønsket.

- De valgte Oslo domkirke for at så mange som mulig skal få plass.

Ikke betalt av staten

27. desember opplyste Statsministerens kontor til Dagbladet at Behns bisettelse ikke vil bli på statens regning. Det er nemlig ikke faste regler for hvem som begraves og bisettes på statens bekostning, da regjeringen fatter vedtak i hvert enkelt tilfelle.

- Ari Behn var en nyskapende kunstner og forfatter som har betydd mye for mange. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning har vært praktisert til nå, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet. Regjeringen vil hedre Behn ved å være representert ved begravelsen, dersom familien ønsker det, heter det i avgjørelsen.

Blant dem som har blitt begravet på statens regning de siste ti åra, er tungtvannssabotør Joachim Rønneberg, tidligere statsminister Odvar Nordli og krigshelt Wilhelm Mohr.

- Ikke mørket

Samme dag delte Ari Behns, mor, Marianne Behn (66), et innlegg på Facebook i anledning sønnens dødsfall.

- Kjære elskede Mikis min. Det var ikke mørket som tok deg.. Det var lyset som kom deg i møte. Dear beloved Mikis. The darkness never took you..It was the bright shining LIGHT merging with you, skrev mamma Behn i innlegget.

I etterkant av dødsfallet har det blitt rettet stor oppmerksomhet mot temaet mental helse.

Flere medier har omtalt at Behn tok sitt eget liv. Assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø, mener det var riktig avgjørelse av pressen å omtale dette.

- Det er et tydelig uttrykk for at vi har fått større åpenhet, både i samfunnet generelt og i mediene, har hun tidligere sagt til Dagbladet.

Nybø roste også Behns etterlatte for åpenheten deres.

- At de er så åpne fra første stund er prisverdig, sa hun.

Behns familie har også kommet med en uttalelse til Dagbladet, hvor de ønsket å videreformidle sin takknemlighet etter den overveldende støtten og alle kondolanser de hadde mottatt det siste døgnet

- Det varmer å se at Ari har betydd så mye for så mange, sa familien gjennom Behns manager, Geir Håkonsund.