Maskorama:

Dette vet vi om nye «Maskorama»

Norges hemmeligste show er tilbake på skjermen i november.

KOMMER I NOVEMBER. Maskorama er tilbake skjermen i november. Foto: NRK.
KOMMER I NOVEMBER. Maskorama er tilbake skjermen i november. Foto: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjorårets «Maskorama» ble en braksuksess. Hver lørdag benket godt over en million tv-seere seg foran skjermen - klare for å iaktta blant annet en syngende enhjørning, et troll og en ravn.

En etter en måtte kjendisene la maska falle etter hvert som sangkonkurransen gikk mot slutten. Til slutt var det artisten Ulrikke «Trollet» Brandstorp (25) som stakk av med seieren.

LURING: Samtidig som hun var trollet, fortet Ulrikke Brandstorp seg ut av kostyme for å synge duett med vikingen. Til slutt vant hun hele konkurransen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LURING: Samtidig som hun var trollet, fortet Ulrikke Brandstorp seg ut av kostyme for å synge duett med vikingen. Til slutt vant hun hele konkurransen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det var en helt fantastisk opplevelse å være med på Maskorama! Skikkelig gøy, utfordrende og spennende. De som skal være med i år kan glede seg til det merkeligste og morsomste eventyret de har vært med på noensinne, sier Brandstorp til Dagbladet.

Kommer tilbake

Ja, for hva kan vi egentlig glede oss til? NRK er svært forsiktige med å avsløre detaljer om den nye sesongen av «Maskorama», men noe har de likevel kunnet avsløre.

- Som du vet er alt rundt Maskorama veldig hemmelig, men prosessen er i gang. Norges hemmeligste show er tilbake i november, sier Tonje Bergmo, NRKs pressekontakt for programmet, til Dagbladet.

Hun bekrefter også at Silje Nordnes fortsetter som programleder i «Maskorama», sesong 2.

- I tillegg utgjør Jan Thomas, Marion Ravn og Nicolay Ramm fremdeles detektivpanelet, og designer Kjell Nordström lager kostymer også til denne sesongen, sier Bergmo.

DETALJ: Fikk du med deg dette? Video: NRK / Ingebjørg Iversen Vis mer

- Ingen masker av gummi

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller Kjell Nordström, en gang kjent som den mystiske og alltid provoserende motedesigneren Baron von Bulldog, at han har lært mye siden sist han designet kostymer for programmet.

- Jeg kan selvfølgelig ikke røpe noe om neste sesong, utover at det blir ingen masker av tung, tett gummi. Vi har lært en god del siden sist, sier han til Dagbladet.

«Maskorama» ble vinterens udiskutable vinner på tv. Og en stor del av æren er helt rettmessig gitt til Nordström, som sto bak de fantasifulle kostymene.

- At jeg, etter nesten tretti år som designer, nå liksom er blitt «Maskorama-Kjell» er rart – og «jätte-moro», sier han på en blanding av avslepent svensk og korrekt norsk.

VIKING: Morten Harket viste seg å være «Vikingen» i den britiske versjonen av «Maskorama», «Tha masked singer». Video: ITV Vis mer

- Håper på Nakstad

«Maskorama»-programleder Silje Nordnes gleder seg til premieren.

- Jeg gleder meg enormt til ny sesong! Og håper så inderlig at publikum får komme og oppleve galskapen i studio. Nysgjerrigheten vår er en veldig sterk følelse og jeg tror det er nøkkelen til suksessen. Dét kombinert med ekstravagante kostymer, musikk og dans gjør det uimotståelig, sier hun til Dagbladet.

Nordnes er klar på hvem hun ønsker skal gjemme seg bak maskene.

- Jeg håper Espen Nakstad, Camilla Stoltenberg og Bent Høie er bak noen av maskene. Forhåpentligvis har de ikke så mye å gjøre til høsten fordi pandemien er over, forteller hun.

HÅPER PÅ PUBLIKUMSRETUR: Silje Nordnes håper publikum får komme tilbake til innspilling og at Espen Nakstad gjemmer seg bak en av maskene. Foto: Espen Solli/TV 2
HÅPER PÅ PUBLIKUMSRETUR: Silje Nordnes håper publikum får komme tilbake til innspilling og at Espen Nakstad gjemmer seg bak en av maskene. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Da Dagbladet tok en prat med Nordnes og «Maskorama»-produsent Kim Strømstad under Gullruten-utdelingen, var sistnevnte relativt hemmelighetsfull rundt den nye sesongen.

Han kunne imidlertid avsløre at produksjonen var i gang med å caste flere kjente fjes til årets program.

- Det kommer til å bli verdt å se på. Det kan jeg love, sa han kryptisk.

Nysgjerrigheten vår er en veldig sterk følelse og jeg tror det er nøkkelen til suksessen. Dét kombinert med ekstravagante kostymer, musikk og dans gjør det uimotståelig.

Disse vil han helst ha

For Jan Thomas var «Maskorama»-suksessen noe uventet. Kjendisstylisten ser fram til nye, maskekledde kjendiser om ikke så altfor lenge. Ifølge ham dukker programmet opp på TV-skjermen i november.

- Det er helt utrolig. Det «Maskorama»-fenomenet tror jeg tok oss alle litt på senga. Det er utrolig gøy. Så nå går man selvfølgelig allerede rundt og begynner å gruble.

DRØMMER OM CAROLA: Jan Thomas skal fortsette som dommer i programmet. Han håper Carola er Märtha Louise er deltakere i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DRØMMER OM CAROLA: Jan Thomas skal fortsette som dommer i programmet. Han håper Carola er Märtha Louise er deltakere i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Selv drømmer Jan Thomas om å se svenske Carola Häggkvist (54) og Märtha Louise (49) på scenen.

- Gunnhild Stordalen hadde også vært kjempeartig. Petter Pilgaard skulle jeg gjerne hatt med. Aqua-Lene også.

- Jeg har hørt rykter om at de koser seg med castingprosessen i NRK i hvert fall.

Utenlandske artister

Det spekuleres i om NRK også er på utkikk etter utenlandske profiler i programmet. Og ikke uten grunn.

I januar ble det kjent at selveste Morten Harket var en av deltakerne i den britiske versjonen av programmet.

Det var lenge en enorm rykteflom om det var a-ha vokalisten som gjemte seg bak «Viking»-kostymet. Den ble ikke akkurat noe mindre etter at «Vikingen» framførte monsterhiten «Take On Me», som er en av a-has mest kjente låter.

På spørsmål om NRK forsøker å caste utenlandske artister svarer de bare at prosessen er i gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer