«Red Dead Redemption 2»

Dette vet vi om «Red Dead Redemption 2»

Nærmere virkeligheten enn noensinne.

Oppfølgeren kommer hele åtte år etter «Red dead Redemption». Christopher Robin går gjennom alt vi vet om et av årets mest etterlengtede spill. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Red Dead Redemption 2» er et action-spill som utspiller seg i en åpen verden uten grenser. Spillet er produsert av Rockstar Studios, det samme selskapet som står bak storserien «Grand Theft Auto».

Oppfølgeren til spillet kommer hele åtte og et halvt år etter det forrige «Red Dead Redemption»-spillte ble utgitt, 26. oktober 2018.

Her er det vi vet om spillet foreløpig.

Hva er historien?

Spillet tar for seg forhistorien til det første spillet i serien. Den gang møtte vi hovedkarakteren John Marston, som ble tvunget av myndighetene til å fange eller drepe tidligere medlemmer av sin egen kriminelle gjeng, «Dutch's Gang».

Det tidligere spillet utfoldet seg i 1911, mens denne gangen blir vi tatt tilbake til 1899.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Shigeru Miyamoto, skaperen av blant annet Super Mario, er kritisk til spilltrenden Fortnite blant annet er en del av. Han oppfordrer spillselskaper til å IKKE gjøre som Fortnite-skaperne. Christopher Robin forteller hvorfor. #fortnite #freetoplay #supermario Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer

Den ville vesten slik vi kjenner den er i ferd med å ta slutt, og de lovlydige myndighetene setter alle kluter til for å ta de siste kriminelle gjengene. Etter at et ran i western-byen «Blackwater» går galt, blir hovedkarakteren Arthur Morgan og hans kriminelle gjeng, «Van der Linde», nødt til å rømme.

Med sheriffen og resten av myndighetene hakk i hæl blir Arthur og gjengen nødt til å slåss seg gjennom store deler av det øde landskapet i Amerika for å overleve. Etterhvert blir Arthur tvunget til å velge mellom sine egne idealer, og gjengen som oppdro ham.

Arthur Morgan ble ikke nevnt i det første spillet, og er dermed en helt ny karakter vi vil bli kjent med underveis i det nye spillet.

Vil du se en smakebit på spillet? Se videoen øverst i artikkelen!

Hvilke andre karakterer møter vi?

Det har blitt nevnt at vi kommer til å oppleve hendelsen som førte til John Marstons arrest i det første spillet. Dette skal være en blodig skyteepisode nær byen «Blackwater», hvor 37 mennesker døde. Dermed kan mye tyde på at vi også får et møte med det tidligere spillets hovedkarakter, Marston.

Bill Williamson og Javier Escuella var gjengmedlemmer i forrige spill, og nå møter vi de igjen. Også Sadie Adler, kvinnen som stadig dukket opp i den forrige traileren, er også en karakter vi vil bli bedre kjent med.

Ellers har det blitt navngitt en rekke nye gjengmedlemmer vi ikke har truffet tidligere. Lenny, Karen, Micah Bell, Sean McGuire og Pearson er alle karakterer som har blitt navngitt gjennom promoteringen av spillet.

Hvilket type spill blir det?

På mange måter kan det sammenlignes med «Red Dead Redemption» fra 2010, bare mye større og mer detaljert. Verdenen vil være helt åpen, og krydret med ulike oppdrag, ekstra oppgaver, og automatiserte karakterer med unike historier.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Henrik har endelig fått tilgang til Fortnite på Android, og bestemte seg for å teste det ut. Men funker det egentlig bra? Og hva er egentlig best av Android og iPhone? #fortnite #fortniteandroid #fortniteiphone Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer

Det er en stor gruppe genererte karakterer du kan skremme og stjele fra, eller rømme fra om de bestemmer seg for å kjempe tilbake. Du vil også få ansvaret for å forsyne din egen kriminelle gjeng med ressurser, etterhvert som dere stadig må rømme til nye steder for å unnslippe myndighetene.

Det er også et karma-system som kan ligne mye om det første spillet. Det å gjøre gode eller dårlige handlinger vil påvirke hovedkarakterens rykte, og dermed igjen på en innvirkning på hvordan omgivelsene reagerer når du kommuniserer med dem.

Spillselskapet Rockstar har også satt seg ned med ign.com for å forklare hvordan de har jobbet med å få omverdenen til å føles så genuin og ekte som mulig.

- Vi vil gi deg følelsen av at verdenen der inne forsetter å bevege seg, selv uten deg i den. Vi vil ikke at du skal sitte med følelsen av å være en hovedperson verdenen beveger seg rundt, men heller sørge for at spilleren finner sin plass i den verdenen som allerede eksisterer. Alle genererte karakterer har sitt eget mål, og sin egen timeplan de forholder seg til, sier Rob Nelson fra Rockstar.

Dyr du fanger og dreper vil også råtne over tid, og de ulike våpnene du finner vil ha ulike kvaliteter for å etterligne virkeligheten best mulig.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Henrik tester den helt nye gamemodusen i Fortnite, og får etter hvert litt hjelp av en venn. #fortnite #flyexplosivesmode #victoryroyale Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer

Og for de som ble traumatisert ved å miste hesten sin i det forrige spillet, er det dessverre dårlige nyheter. Også denne gangen kan hesten din dø om du faller fra en klippe, eller havner i en blodig kamp, og med det nye «venne-systemet» som dukker opp i det nye spillet, kan det bli tristere enn forrige gang.

Hva med flerspiller?

Vi vet foreløpig ikke så mye om flerspiller-modusen til «Red Dead Redemption 2», men med tanke på Rockstar sin historie med «Grand Theft Auto»-serien, kan vi forvente oss en robust og stor lekeplass, også for de som liker å spille sammen med venner.

Det er svært gunstig for spillselskaper å satse på online-innhold, da det er lett å oppdatere. Med nye oppdateringer holder du også spillere interessert, og de blir lenger i universet du har skapt.

Når man deretter introduserer en egen valuta i spillet, sånn som man for eksempel har gjort med «V-bucks» i Fortnite, kan selskapet fortsette å tjene penger på spillet flere år etter at det ble lansert.

Rockstar har tidligere gjort dette med «Grand Theft Auto», og det forventes at de forsøker en lignende løsning med «Red Dead Redemption 2».

Hold deg oppdatert på gaming ved å følge Dagbladet Spill på Youtube!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer