Johnny Depp i Norge:

Dette vil Johnny Depp ha i Norge

Dette vet vi om Johnny Depp og Jeff Becks backstage rider.

PÅ TURNÉ: Jeff Beck og Johnny Depp er for tiden på turné sammen. Her opptrer de i Helsinki søndag 19. juni. Foto: Ilpo Musto/Shutterstock
PÅ TURNÉ: Jeff Beck og Johnny Depp er for tiden på turné sammen. Her opptrer de i Helsinki søndag 19. juni. Foto: Ilpo Musto/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Torsdag kveld melder Rockefeller/Sentrum Scene at Oslo-konserten med Jeff Beck og Johnny Depp er flyttet på grunn av coronasmitte i bandet.

Nyheten om at skuespiller og musiker Johnny Depp (59) skulle ta turen til Norge fikk enorm oppmerksomhet. Fredag kveld går første konsert av stabelen på Sentrum Scene i Oslo.

Superstjerna skal gjøre gjesteopptreden på gitarlegende Jeff Becks turné, og vil være en del av hans konserter i Oslo, Kristiansund og Bergen.

Depp ankom Oslo tirsdag ettermiddag, ifølge VG.

Når artister skal opptre, har de aller fleste en liste med krav til hvordan backstage-området skal være. Dette blir kalt en rider, og kan til tider inneholde de mest bisarre ønsker.

Justin Bieber ville for eksempel ha en svindyr tequila og ga streng beskjed om å ikke bli servert godteri, Iggy Pop ba om sju dverger, Beyoncé ville ha rødt toalettpapir, og Van Halen ønsket å ha en tube glidemiddel tilgjengelig i sin tid.

Var spent på ønsker

Ifølge festivalsjef for Tahitifestivalen, er det imidlertid ingen store overraskelser i Beck og Depps liste over krav.

- Før jeg fikk den må jeg ærlig innrømme at jeg lurte på hva som ville dukke opp, men det var overraskende ordinære ønsker. Det var ingen eksklusiv kokosnøtt-rom fra Hawaii blant kravene, som vi har sett eksempel på tidligere. Kravene var veldig jordnære og fine. Den var som alle andre ridere, egentlig, forteller Ingebrigtsen.

OVERRASKET: Festivalsjef for Tahitifestivalen i Kristiansund, Thomas Ingebrigtsen, ble overrasket over hvor ordinær Johnny Depp og Jeff Becks rider var. Foto: Privat
OVERRASKET: Festivalsjef for Tahitifestivalen i Kristiansund, Thomas Ingebrigtsen, ble overrasket over hvor ordinær Johnny Depp og Jeff Becks rider var. Foto: Privat Vis mer

Festivalsjefen opplyser om at rideren er konfidensiell, men gir likevel noen få hint rundt matønskene til duoen.

- De ønsker lokal mat, og i tillegg er Beck vegetarianer. Det er vi vant til å forholde oss til, for han er ikke den første som har et slikt ønske, sier Ingebrigtsen.

Da Dagbladet spør om hvem som får æren av å tilberede maten, holder Ingebrigtsen kortene tett til brystet.

- Det er konfidensielt, sier han.

HER VAR HAN: Johnny Depp befant seg i Newcastle da dommen kom i rettssaken mellom han og ekskona Amber Heard. Vis mer

Blandaball og klippfisk

Dagbladet har snakket med flere lokale leverandører av mat i Kristiansund, men ingen av dem har foreløpig fått noen raider med matønsker fra musikerduoen.

Bjørge Løvik, som driver slakterforretningen Angus Gaupvik i Kristiansund, har imidlertid noen tanker om hva de bør få servert dersom de skal ha lokale varer.

- Blandaball og klippfisk - det er jo erke-kristiansundsk, kommer det kontant.

Klippfisk er saltet og tørket fisk, og lages helst av torsk, mens blandaball består av fisk, potet og løk, kvernet til en grov masse som til slutt formes til en ball med en bit flesk i midten.

Løvik har tidligere stått for cateringen for Sting da han gjestet byen, og uten at det nødvendigvis var så mye lokalmat involvert, var alt produsert på lokale råvarer. Løvik holder en knapp på at ikke Depp også er vegetarianer, slik som Beck, og at han kanskje får en forespørsel.

Knut Garshol, som driver den lokale Klippfiskbutikken i byen, holder med Løvik i at Depp og Beck bør smake klippfisk og blandaball.

- Amerikanske ganer er nok ikke så vant til klippfisk, men det pleier å falle i smak. Spanjoler, portugisere og franskmenn er jo helt tullete etter det. Ja, også bacalao, da. Det er jo nesten som morsmelk å regne her, sier han og ler.

24 flasker lokal øl

Nettstedet The Smoking Gun, som publiserer alskens eksklusive og hemmeligstemplede dokumenter de får tilgang på, har også et ufullstendig eksemplar av en tidligere rider fra Jeff Beck.

ER VEGETARIANER: Jeff Beck er vegetarianer, og skal ifølge boka «Jeff's Book: A Chronology of Jeff Beck's Career 1965–1980» skal han ha vært det siden 1969. Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari via REUTERS
ER VEGETARIANER: Jeff Beck er vegetarianer, og skal ifølge boka «Jeff's Book: A Chronology of Jeff Beck's Career 1965–1980» skal han ha vært det siden 1969. Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari via REUTERS Vis mer

Dokumentet er bare på to sider, men inkluderer blant annet ønsker om store «deli trays» - brett med delikatesser - hvor det blir spesifisert i CAPS LOCK at kjøtt og ost ikke må blandes med frukt og grønnsaker. Dette kan nok skyldes at hovedpersonen selv er vegetarianer.

Han vil også ha mange stoler uten armlener, og blant drikken finner vi et ønske om 24 flasker med lokal øl.

Ellers er det også verdt å merke seg at kvinnelige bandmedlem blir tatt ekstra hensyn til i avsnittet som omhandler omkledningsrom.

«Vi har et kvinnelig bandmedlem. Vennligst respekter hennes privatliv», står det på en egen linje i dokumentet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer