Dette vil snu hele spillbransjen på hodet

Se video av OnLive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAN FRANCISCO (Dagbladet.no): I går ble den nye spilltjenesten OnLive annonsert helt ut av det blå.

Tjenesten baserer seg på streaming av spillet mens du faktisk spiller det. Enkelt forklart betyr dette at det du ser på skjermen er en live HD-video av spillingen som foregår på en server mange kilometer unna der du befinner deg.

Dermed kan store og kraftige spill som nå krever en monster-pc spilles på høyeste grafikkinnstillinger, selv på en Mac, billig laptop eller via en liten boks som kobles til tven - og behovet for superdyre spill-pcer og stadige oppgraderinger reduseres betydelig.

Viste fram liveNyheten om denne tjenesten, som kan bety en revolusjon i hvordan spill distribueres og oppleves, ble mottatt med både begeistring og forundring. Hvordan skal spill, som er en umiddelbar og interaktiv opplevelse, kunne fungere i streamingform når selv små Youtube-videoer sliter med overføringsproblemer?

På en pressekonferanse i kveld ble OnLive, som har vært under utvikling i hele sju år, vist fram og demonstrert for første gang.- Dette er en mulighet til å revolusjonere måten vi tenker på spill, hvordan utviklerne gir ut spill, og hvordan forbrukerne bruker spill. Vi tror at dette virkelig kommer til å forandre på ting, på sikt noe helt enormt, men også betydelig selv på kort tid, sa Steve Perlman, mannen bak OnLive, til de frammøtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer