«Deus Ex 3» på vei

Men ikke hold pusten.

(Dagbladet.no): Det ble først snakket om et nytt «Deus Ex»-spill tidligere i år, men i dag offentliggjorde Eidos at de vitterlig jobber med «Deus Ex 3».

«Deus Ex» fikk med sin blanding mellom førstepersons action og rollespill en stor tilhengerskare da spillet ble sluppet i 2000.

- Spillet fikk veldig god mottagelse i 2000, og vi har nå et stort mandat i å kunne lage et tredje spill, forteller Stéphane D\'Astous i Eidos Montreal til Gamasutra.

Den ikke fullt så imponerende oppfølgeren «Deus Ex: Invisible War» ble utgitt i 2003, og siden det har spillserien ligget brakk.

D\'Astous forteller at de planlegger å gjøre «Deus Ex 3» til en stortittel, men at de ikke vil benytte mer enn 80 personer til utviklingen for å ha et velfungerende og sammensveiset utviklingsmiljø.

Til gjengjeld vil utviklingstiden bli litt lenger, fra 18 til 24 måneder. «Deus Ex 3» er nå ikke kommet lenger enn at konseptet er godkjent - vi må med andre ord vente en stund på spillet.

Det sies heller ikke noe om til hvilke plattformer spillet kommer, annet enn at det utvikles med «nestegenerasjons teknologi» - det er altså ikke utenkelig at vi får se det på pc, Xbox 360 og PlayStation 3, om ikke eksklusivitetsspøkelset slår til.