Di derre lager Drillos-sang

Di derre kan bli Drillos musikalske reisefølge i Frankrike neste sommer. Bandet bak megahiten «Jenter» har laget låta de håper hele fotballgale Norge vil synge på til sommeren.

Men de får hard konkurranse. 19 andre norske toppartister kjemper også om å få stempelet «offisiell VM-sang» på sin låt. Di derre-sjef Jo Nesbø har blitt en kløpper i å skrive idrettssanger. Han har blant annet skrevet sanger for Molde FK, og Di derres forrige album ga han tittelen «Gym».

- Jeg har imidlertid sagt nei til andre forespørsler om å skrive idrettssanger, men fotball-VM går det bare ikke an å si nei til, sier Nesbø.

Hoel og Hjeltnes

Jørn Lande sang sammen med Drillos inn «Alt for Norge» i forbindelse med USA-VM i 94. Den ble en kjempehit, og nå vil Norges Fotballforbund gjenta suksessen. For å få den best mulige VM-låta har de invitert en rekke norske toppartister til å sende inn sine forslag. NFF har foreløpig lagt lokk på artistlista. Men etter det Dagbladet erfarer har Jørn Hoel og Arne Hjeltnes levert inn et bidrag sammen. Langt ferskere De Kasteløse har gjort det samme.
Da fristen for å levere bidrag gikk ut 9. mars, hadde 20 håpefulle norske låtmakere fylt skrivebordet til markedssjef Tom Skaara i fotballforbundet. Nå settes det sammen en gruppe som skal velge ut VM-låta.

Flo bestemmer?

- En av landslagsspillerne skal sitte i gruppa sammen med meg og NFFs info-sjef Kjell Borgersen, sier Skaara.

Jostein Flo må være et soleklart førstevalg. Stryningen har kvalifisert eksperthjelp innenfor hjemmets fire vegger. Han er samboer med P3s plateprater Trine Grung.

Ved siden av den ene VM-låta setter NFF også sammen et helt album i forbindelse med VM. Di derre-låta blir garantert med på dette albumet. Idrettslåt-ringrev og rosenborgsangforfatter Torstein Flakne har overoppsynet med dette albumet.

Tempest for Tyskland

I England står stjernene i kø for å spille inn VM-sangen for Gazza & co.

Både All Saints, Robbie Williams og Jarvis Cocker er blant artistene som skal synge inn «England We Love You», skrevet av Ian McCulloch i Echo & The Bunnymen.

Tidligere Europe-vokalist Joey Tempest har spilt inn Tysklands VM-sang «Running with adream» sammen med operasangeren Anna Maria Kaufmann.

Popgruppen Del Amitri har fått i oppgave å lage Skottlands VM-sang.

Tør ikke reise

Jo Nesbø ivrer selvfølgelig for at hans låt skal plukkes ut, fotballfrik som han er. Skulle så skje, akter han imidlertid ikke å reise til Frankrike under VM.

- Det tør jeg ikke. Tenk å sitte på et eller annet tog mens Brasil- Argentina spilles. Nei, jeg må være hjemme og ha full kontroll over tv-tidene, sier han. Di derre blir uansett representert i Frankrike med broder Knut Nesbø. Di derre-gitaristen skal være med og dekke fotball-VM for NRK.

<B>KONKURRANSE:</B> Jo Nesbø og Di derre har skrevet en låt de håper blir sommerens stor Drillos-låt. Men også mange andre norske artister ønsker å lage den offisielle VM-låta.