Diagnose: MoldeJazz

MOLDE (Dagbladet): Sommer og sol, karsk og øl - og go' jazz. Kort sagt: Diagnosen «MoldeJazz» er stilt for tusener i Romsdal.

- Vi har seilt i ett døgn! Storveies, men det var litt kjedelig når regnet og stampsjøen herjet som verst over Hustadvika tirsdag ettermiddag, medgir Arnt Kjøl på båten «Erindringen».

I går morges våknet imidlertid han og de øvrige seilerne fra Bjugn og Ørlandet - og den lille belgiske skipshunden «Tanita» - opp til en strålende sommerdag i Molde. Vår Herre, jazzen - eller hvem det nå måtte være - hadde ryddet bort skylaget over Molde-området og været viste seg fra en av sine aller blideste sider.

Santana blåste bort

- Vi vet ikke hvor lenge vi blir. Det spørs på været, og hvor artig det blir i byen. For å si det slik: Jeg hadde lyst til å se Santana, men på grunn av dårlig vind kom vi for seint. Vi fortsetter på samme måten - vi tar det som det kommer, ler Jostein Utstrand. Han og de øvrige har i alle fall bestemt seg for å få med seg latin-gitaristene Gipsy Kings.

- Swingte for mye

Molde-kaptein Knut A. Fostervold, var blant de som koste seg på Hjertøya i går. Her hadde skuespiller Svein Roger Karlsen mer enn nok med å gi sine gjester nok mat og drikke. Blant Karlsens gjester var også Terje Rypdal, som hadde følgende kommentar etter sitt trivselsopphold på øya i Moldefjorden:
- Nå skal jeg ikke gjøre noe annet enn å fortsette denne dagen.
I natt spiller han derimot sammen med trompetisten Nils Petter Molvær - og da blir det andre...

JAZZOMMER:</B> Det er både jazz og høy faktor av mye annen musikk i Molde om dagen. Stemningen bruser i byen, og handelsstanden jubler. Under jazzdagene regner byen med 80000 besøkende.