Dialekkert fra Vest-Telemark

Topp 40-lista. Guns N'Roses på sjette og nesten øverst ligger Prince. Hit faglig greit, men så var det førsteplassen da. Odd Nordstoga from Noreg med «Luring». Dialekkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vinje i Telemark (Dagbladet): - Jeg er egentlig en veldig rolig person, men før anmeldelsene denne gangen var jeg urolig. Jeg sov ikke noe særlig natta før, sjøl om det hadde vært en tjuvstart i Aftenposten med en femmer. Ei plate som dette - innafor sjangeren viserock på dialekt - krever gode anmeldelser hvis den ikke skal bli borte. Tirsdagen da anmeldelsene kom våget jeg ikke å se i avisene. Det var kona mi som først måtte sjekke, sier Odd Nordstoga da vi treffer ham i Vest-Telemarks perle, Vinje. Her vokste han opp som minstemann i en søskenflokk på fire. Musikk begynte han med som åtteåring.

Trekkspill i trillebår

- Jeg begynte på den lokale musikkskolen med Erling Moen som lærer. De gangene mora mi ikke kunne kjøre meg, tok jeg trekkspillet i ei trillebår for å komme meg på øving, sier Nordstoga som herjet på trekkspillet fram til 8. klasse.

- I åttende var det ukult å spille trekkspill, så jeg la det bort. Jeg begynte å spille gitar i smug uten at foreldrene mine helt visste om det, sier Odd. På Vinje skule var begge Odds foreldre lærere. Og i samme klasse som Odd gikk artisten kjent som «Sølvstrupen», Arve Moen Bergset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.