Dialog er ikke nok

Islamsk Råd Norge bagatelliserer utfordringen med ekstremisme.

DØDE I SYRIA: Denne uka ble Egzon Avdyli (bildet) drept i Syria. Bildet er fra da Profetens Ummah holdt pressekonferanse på Anker Hotel for å fortelle om seg selv.
Foto: Håkon Eikesdal
DØDE I SYRIA: Denne uka ble Egzon Avdyli (bildet) drept i Syria. Bildet er fra da Profetens Ummah holdt pressekonferanse på Anker Hotel for å fortelle om seg selv. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enda en norskmuslimsk ung mann er meldt drept i Syria. Her hjemme kjente offentligheten Egzon Avdyli som en fremtredende skikkelsene i «Profetens Ummah». Hva han gjorde i Syria og hvordan han døde, vet vi ikke enda. 

Hendelsen har intensivert den pågående debatten om Syria-farerne og forebygging av voldelig radikalisering blant muslimer. På sosiale medier har en del vist glede over at han ble drept, men de aller fleste har uttrykt sympati med familien og en fortvilelse over at vi som samfunn ikke klarer å hindre at unge mennesker kaster bort livet i en håpløs krig, hvis utfall avgjøres helt andre steder enn på slagmarken.

Vi kjente ikke Avdyli, og har kun diskutert med han på sosiale medier. Men vi har snakket med flere andre unge muslimer som sympatiserer med Al Qaida-inspirert tankegods. Felles for de alle er at de ikke er like ekstreme i sine synspunkter i en-til-en samtaler, som de er i sine uttrykk på internett. De er mer pragmatiske og ser flere sider av virkeligheten enn den ideologien de forsvarer skulle tilsi.

De er selvfølgelig også mest opptatt av helt hverdagslige saker, som problemer med foreldrene, kjærlighet, karakterer, jobbmuligheter og så videre. Dette er viktig å huske i det forebyggende arbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer