Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Diamanter og tannlegetimer

LOS ANGELES (Dagbladet): Ikke rart Hollywood-stjernene sier de er glade bare for å være nominerte: Årets Oscar-nominerte toppnavn får alt fra tannlegetimer til diamanttopper verdt flere hundre tusen kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenge før selve Oscar-utdelingen har skuespillerne «vunnet» ekstravagante gaver. Dette gjelder spesielt de nominerte i de mest populære kategoriene - de beste hovedrolle- og bi-rolleinnehavere, men også øvrige nominerte, samt presentører og artister som kaster glans over showet, får luksusgaver. Dette er blitt en del av den gjennomkommersialiserte praksisen for alle de store showene i USA, og søndagens Oscar-show ser ut til å bli mer råflott enn noen gang.

Gulltopp med diamanter

Estée Lauder, Motorola, Trish McEvoj og Victoria's Secret er blant selskapene som skjemmer bort de nominerte med et bredt spekter av gaver foran Oscar-utdelingen. Alt fra skjønnhetsbehandling til en verdi av 90000 kroner til diamanttopp til 45000 kroner (ja, godene er for det meste for kvinnene).

- Vi ville gjøre noe spesielt, som å lage en en «lykke til»-amulett. Vi tenkte: «Hva kan vi gi dem som de allerede ikke har?» sier Monica Mitro, talsperson for undertøyskjeden Victoria's Secret, til USA Today.

Svaret: En spesiallaget topp med 14 karats gullstropper som holder 22 runde, glitrende diamanter, er nå gitt til de fem kvinnelige nominerte hovedrolleinnehaverne Halle Berry , Sissy Spacek , Judi Dench , Renée Zellweger og Nicole Kidman .

Da Dench nylig ble spurt av Entertainment Tonight om hun planla å ha på seg diamant-BHen, svarte hun: - Selvsagt!

Eget spa hjemme

Estée Lauder har sendt ut en spesialinvitasjon til de nominerte beste kvinnelige hovedrolle- og birolleinnehaverene. De kan sammen med en annen oppleve verdens første mobile «Oscar-spa» i sitt eget hjem. Invitasjonen skal være kommet til Nicole Kidman, Halle Berry og de andre skuespillerne i en gul spesiallaget T. Anthony-koffert. Her er alt du kan forestille deg av skjønnhetsprodukter sammen med morgenkåpe i kashmirstoff og semskede sandaler. Kosmetikkselskapet har dessuten samlet et drømmelag av noen av LAs beste hårstylister, manikører og sminkører som skal dolle opp stjernene som kan nyte en variasjon av behandlinger, deriblant massasje med lavastein.

De kvinnelige nominerte vil også motta spesialprodusert kosmetikk fra Maria Magdalena, blant annet en slags krem som er fylt med pulversierte diamanter, rubiner og andre edelsteiner som vil få stjernene til å glinse enda bedre i blitzlyset...

McEvoj vil sende et sett av 31 makeup-børster, og et lukseriøst sminkeskrin fylt med varer som er spesiallaget til hver enkelt skuespiller. Verdi: rundt 18000 kroner.

- Vi vil belønne

Fremdeles ikke fjong og glitrende nok? Stjernenes store makup-ekspert, Valerie Sarnelle, vil gi hver enkelt en «Winner Wears Red», en kolleksjon av fire leppestifter som er innpakket i en rød semsket konvolutt, som selvsagt glir lett ned i håndveskene som for lengst er spesialsydde for anledningen.

Klesdesigneren Joanna Mastroiannis, som blant annet Halle Berry, Jane Seymour og Michelle Pfeiffer benytter seg av, har sendt de ti toppnominerte kvinnene en pyntepute til vel 5000 kroner som inneholder ekte lavendel.

Mennene er ikke fullstendig glemt: Motorola har sendt ut til alle skuespillerne og regissørene en V70-mobiltelefon som ikke vil komme ut i butikkene før i neste måned. Den er nedpakket i en eske med de nominertes navn som likner på stjernene som pryder Hollywood Walk of Fame.

- Det er vår måte å belønne dem for deres innsats. Det er en kombinasjon av å ville gi dem noe tilbake - men også et smart markedsføringsgrep for oss. Stjernene blir introdusert til våre produkter, og de vil forhåpentligvis fortsette å bruke våre produkter, sier talskvinnen Kimberly Cornell i Estée Lauder.

IKKE RART HUN SMILER: Nicole Kidman er god for ubegripelig mange millioner dollar, og har sammen med sine nominerte kvinnelige kolleger allerede «vunnet» før søndagens store Oscar-fest. En forgylt topp med diamanter, smykker, kosmetikk og mye annet får hun og de andre nominerte kvinnene i toppkategoriene.
TRENGER TANNLEGETIME? Neppe. Halle Berry ser ut til å greie seg fint uten et besøk i den nærmeste framtid.
FÅR «OSCAR-SPA»: Jennifer Connelly og hennes nominerte medsøstre får skjønnhetsbehandling av Estée Lauder i sitt eget hjem.
SITTER GODT: Regissør for «Ringenes herre», Peter Jackson, har sammen med sine nominerte kolleger fått en spesialsydd regissørstol i rødt lær.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!