Diana-film kritiseres

Om du trodde at prinsesse Diana døde i en bilulykke for rundt et år siden, tar du feil. I hvert fall i følge Walt Disneys nye tegnefilm om den høyt elskede prinsessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I tegnefilmen har produsentene nemlig forandret en smule på historien: Den tragiske bilulykken i Paris er tatt bort - i stedet ser vi en lykkelig Diana som danser rundt i himmelriket sammen med en mengde barn.

- Vi gjør dette for at barn skal akseptere at Diana er død, sier Nicholas Allan til Aftonbladet. Allon er en av personene som står bak filmen.

- Smakløst

Tegnefilmen bygger på boken «Den lykkelige prinsessen», og blir vist verden over fra neste år.

I filmen portretteres Diana som et usikkert barn uten selvtillit. Deretter får vi oppleve Dianas ekteskap med prins Charles og bråket rundt Diana og den britiske kongefamilien.

Men ikke alle er like begeistret for filmen, som er et samarbeidsprosjekt mellom det britiske tv-selskapet ITV og Disney-konsernet.

- Det er umulig å lage en respektabel tegnefilm om Diana, sier en BBC-sjef til The Sunday Times. Ifølge Aftonbladet, får BBC-bossen støtte fra en rekke britiske prester. Smakløst, er ordet som oftest har blitt brukt for å beskrive den kommende tegnefilmen.

I himmelen

- Jeg forstår at en del mennesker ikke liker filmen, men foreldre har kommet til meg og sagt at barna deres trenger hjelp for å komme over Dianas død, sier Nicholas Allen til Aftonbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer