Diana-film kritiseres

Om du trodde at prinsesse Diana døde i en bilulykke for rundt et år siden, tar du feil. I hvert fall i følge Walt Disneys nye tegnefilm om den høyt elskede prinsessen.

I tegnefilmen har produsentene nemlig forandret en smule på historien: Den tragiske bilulykken i Paris er tatt bort - i stedet ser vi en lykkelig Diana som danser rundt i himmelriket sammen med en mengde barn.

- Vi gjør dette for at barn skal akseptere at Diana er død, sier Nicholas Allan til Aftonbladet. Allon er en av personene som står bak filmen.

- Smakløst

Tegnefilmen bygger på boken «Den lykkelige prinsessen», og blir vist verden over fra neste år.

I filmen portretteres Diana som et usikkert barn uten selvtillit. Deretter får vi oppleve Dianas ekteskap med prins Charles og bråket rundt Diana og den britiske kongefamilien.

Men ikke alle er like begeistret for filmen, som er et samarbeidsprosjekt mellom det britiske tv-selskapet ITV og Disney-konsernet.

- Det er umulig å lage en respektabel tegnefilm om Diana, sier en BBC-sjef til The Sunday Times. Ifølge Aftonbladet, får BBC-bossen støtte fra en rekke britiske prester. Smakløst, er ordet som oftest har blitt brukt for å beskrive den kommende tegnefilmen.

I himmelen

- Jeg forstår at en del mennesker ikke liker filmen, men foreldre har kommet til meg og sagt at barna deres trenger hjelp for å komme over Dianas død, sier Nicholas Allen til Aftonbladet.

Som nevnt, slipper vi altså å se Diana dø i en bilulykke. I stedet kan vi å glede oss til filmens sluttscene hvor prinsesse Diana hopper glad og lykkelig sammen med masse like lykkelige barn..

DØR IKKE: Historien om Dodi og Diana blir radikalt omskrevet i Disneys nye tegnefilm.