Diana i glemmeboka

Da prinsessen av Wales døde for to år siden var spørsmålet hvor stort minnesmerket over henne skulle være. I dag er prinsessen i ferd med å gå i glemmeboka.

Rett etter bilulykken som kostet prinsesse Diana livet for to år siden kom kravet om et offentlig minnesmerke over henne. Alt fra statuer til flyplasser ble foreslått som verdige symboler på prinsessens betydning. To år etter er det ikke satt opp en eneste statue av prinsessen. Prinsessen av Wales er iferd med å gå i glemmeboka, og folks besettelse av henne slipper taket.

Vanskelig å selge

Kunstneren Lesley Povey legger siste hånd på verket av hennes skulptur av Diana. Det er bare ett problem med Poveys arbeide: Ingen ser ut til å ville ha det. To år etter prinsessens død er det ingen offisielle minnesmerker over Diana, og ingen er under planlegging, melder NBC.

Ved Althorpe der prinsessen ligger begravet går salget alt annet enn strykende. Billetsalget har fallt dramatisk i sommer. Det samme har interessen for hennes hjem Kensington Palace Gardens i London. Rett etter dødsfallet forsøkte politikere å dra politisk gevinst på et sjokkskadet britisk folk. Politikerne overbød hverandre i planer og løfter om storslagne minnesmerker. Det ble blant annet foreslått å lage en minnehage utenfor Kensingtin Palace, men planene ble ikke realisert. I dag vegrer politikerne seg, de vet at de ikke vil tjene nevneverdig på å innfri løftene fra to år tilbake.

I GLEMMEBOKA: Prinsesse Diana har fortsatt ikke fått noe offisiellt minnesmerke.