Diana offer for attentat?

Den første filmen om Dianas og Dodi al-Fayeds død vil være kinoklar til sommeren. Filmen skal hete «The Last Supper» og tar utgangspunkt i at de to ble drept av britisk etterretning.

Det er den egyptiske regissøren Khairi Beshara som forteller dette til avisa The Sunday Times. «The Last Supper» - «Det siste måltidet» - skal være en dramadokumentar om prinsessens liv sammen med Dodi.

Hører Diana

Regissør Beshara forteller til avisa at Diana snakker til ham i søvne.

- Hun forteller sin versjon av hva som førte til den tragiske bilulykken i Paris, sier Beshara.

Han forteller videre at han hører på hennes favorittsanger som Billy Joels «Uptown Girl», og leser dikt av Wordsworth, som hun også gjorde.

- Jeg gjør det for å forstå. Hvem var hun? Hvorfor ble prins Charles forelsket i en eldre, stygg kvinne? Var Dodi en playboy? Det er spørsmål jeg stiller meg.

Statsdrap?

De fleste egyptere tror at Diana og Dodi ble drept som følge av et attentat iverksatt av kongehuset og etterretningstjenesten MI6. Teorien begrunnes med at attentatet ble gjennomført for å hindre Diana i å konvertere til islam og dermed spare kongehuset for pinligheter.

Filmen vil bli spilt inn i Egypt, og opptakene begynner i disse dager ved Rødehavet. Den er i første rekke beregnet på det arabiske markedet.

Beshara har allerede 11 milloner kroner til disposisjon, noe som er en stor sum. Egyptiske kassasuksesser blir vanligvis spilt inn for mindre enn 1,5 millioner kroner.

- Jeg vil ikke si hvem som skal ha hovedrollene, bortsett fra at Diana skal spilles av en vestlig kvinne og at Omar Sharif er for gammel som Dodi, sier Beshara.

Dodi og Diana