Diana Ross må i fengsel

Bare noen uker etter tapet av eks-mannen Arne Næss, har den amerikanske popdivaen Diana Ross fått nok et nedslående budskap. Nå må hun i fengsel for fyllekjøring.

En domstol i Arizona fant mandag Ross skyldig i å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand, og dømte henne til to døgns fengsel samt ett års prøvetid.

Den 59 år gamle popstjernen godtok dommen over telefon fra New York, og kommer trolig til å sone de 48 timene i et fengsel nær sitt hjemsted Los Angeles, opplyste forsvareren Stephen Paul Barnard.

- Jeg tror hun er svært glad for å ha lagt dette bak seg.

Høy promille

Diana Ross var gift med den norske finansmannen Arne Næss i 13 år, til paret gikk fra hverandre i 1999.

30. desember 2002 ble hun stanset av politiet i Tucson, Arizona, etter at andre bilister hadde slått alarm fordi hun kjørte mot kjøreretningen. Politiet fant henne utenfor en stengt videobutikk, med et blikk og en ånde som etterlot liten tvil om at hun var alkoholpåvirket.

Blodprøven bekreftet at Ross hadde over 2 i promille, over dobbelt så mye som tillatt i delstaten Arizona.

Problemer

Ross skal ha tatt bruddet med Arne Næss tungt, og har slitt med personlige problemer de siste årene.

I 1999 måtte hun tilbringe fem timer i varetekt i London, etter å ha røket uklar med en sikkerhetsvakt på Heathrow-flyplassen.

Året etter avbrøt hun en turné i USA og lot seg legge inn for behandling på en alkohol- og narkotikaklinikk i Malibu i California.

Ross har to sønner sammen med Arne Næss, og fulgte sammen med dem den norske finansmannen til graven i Oslo i forrige måned. Næss omkom i en klatreulykke i Sør-Afrika i midten av januar.

NTB-Reuters-DPA

TØFFE TIDER: Popdivaen skal ha slitt med personlige problemer helt siden bruddet med Arne Næss. Hun har ved flere anledninger vært i klammeri med politiet.