Diana ville bli filmstjerne

LONDON (Dagbladet): Prinsesse Diana planla å gå til filmen like før hun døde. Hun hadde hemmelige samtaler med Hollywood-stjernen Kevin Costner om å spille den kvinnelige hovedrollen i «The Bodyguard II».

Ny Diana-bok

Det er Kevin Costner (42) som forteller dette til filmmagasinet Premiere. Samtalene mellom Diana og Costner fant sted bare få uker før bilulykken i Paris, som krevde hennes og vennen Dodis liv.

Di som Whitney

Costner spilte hovedrollen i «The Bodyguard» sammen med popsangeren Whitney Houston. Filmen ble en suksess, og planene om en oppfølger hadde vært diskutert lenge.

Denne gang ville man ikke nøye seg med en amerikansk superstjerne - nå drømte man om å kapre hele verdens prinsesse Di til oppfølgeren av «The Bodyguard».
- Jeg diskuterte mulighetene med prinsesse Diana. Jeg fortalte at hennes rolle i en oppfølger ville bli lik den rollen Whitney hadde i originalfilmen, sier Kevin Costner til det velrenommerte amerikanske filmmagasinet Premiere.

Forelsket i Costner

Den nye filmen skulle filmes i Hongkong. Ifølge manuset skulle filmprinsessen forelske seg i actionhelten og livvakten Kevin Costner.

Ifølge Kevin Costner var prinsesse Diana ikke uinteressert å spille seg selv i filmen.

- Sett i gang med manuskriptet. Jeg er sikkert klar når det er ferdig og det passer meg, skal prinsessen ha sagt til Oscar-vinner Costner.
Ryktene har summet i Hollywood i mange uker, og mange har forsøkt å avsanne ryktene som fantasi. Kevin Costner sier imidlertid at dette ikke er rykter, og at Diana virkelig ville spille seg selv i filmen.

Oscar-vinner

Kevin Costner fikk Oscar-prisen for regien på filmen «Danser med ulver» i 1991. Costner debuterte allerede i 1974 med «Sizzle Beach», men det skulle gå 11 år før han slo igjennom i «Silverado».

Stjernestatus fikk han etter «De ubestikkelige» i 1987, noe han forsterket med filmene: «Ingen utvei» ('88), «I seng med Madonna» ('91), «Robin Hood - tyvenes prins» ('91), «J.F.K. - saken fortsetter» ('91), «Bodyguard» ('92) og «Wyatt Earp» ('93). Millionsluket «Waterworld» endte i et gedigent mageplask for Costner, som sårt trenger en suksess for å holde seg oppe i Hollywoods første divisjon.

Prinsesse Di skulle øyensynlig bistå Costner i jakten på fortsatt stjernesuksess.

- Tidenes film

I Premiere-intervjuet sier Kevin Costner at han ble enig med prinsesse Diana om at manuset skulle skrives.

- Jeg sa til henne at det ville bli vanskelig å motstå meg når jeg kom til henne med det nye manuset. Men jeg la til at hvis manuset ikke holdt mål, så skulle jeg glemme ideen, sier Kevin Costner til Premiere.

Manuset ble ferdig bare tre dager før Diana døde i bilulykken i Paris. Først nå har Kevin Costner lest manuset, og han sier om de 30 første sidene:

- Manuset er skreddersydd for henne. Dette ville blitt tidenes film.

Diana
Diana ville bli filmstjerne