Dianas død - årets nyhetssak

LONDON (NTB-AP): Prinsesse Dianas død var uten sammenlikning den største nyhetssaken i 1997, viser den årlige rundspørringen til nyhetsbyrået AP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjente personers død har også preget det øvrige nyhetsbildet. Dødsfallene til Mor Teresa, Deng Xiaoping, Mobutu Sese Seko og motetegneren Gianni Versace har vært blant årets store nyheter, men trafikkulykken som tok Dianas liv i Paris natt til 31. august setter alle andre saker i skyggen.

AP har bedt 119 av sine abonnenter i 43 land om å kåre årets 10 største nyhetssaker; med 10 poeng for toppsaken, 9 for den nest største og så videre. 48 av de spurte plasserte Dianas død som største sak, og hendelsen fikk 908 poeng.

Det holdt lenge til å overgå Kinas historiske overtakelse av Hongkong på andreplass, med 529 poeng. Nesten like høyt rangerer finanskrisen i Asia på tredjeplass, mens Mor Teresas død er vurdert som årets fjerde viktigste sak.

Deretter følger Labours og Tony Blairs valgskred i Storbritannia, terrorangrepet mot turistene i den egyptiske byen Luxor, Deng Xiaopings død, terrorhandlinger og tilbakeslag i Midtøsten, avslutningen av gisseldramaet i den japanske ambassaden i Lima og kloningen av sauen Dolly.

Blant sakene som ifølge kåringen ikke nådde opp blant de 10 største, var NATOs vedtak om å invitere tre østeuropeiske medlemsland, maktskiftet i Zaire og Mobutus død, våpenkrisen mellom USA og Irak, voldsbølgen i Algerie, venstresidens seier i Frankrike, skogbrannkatastrofen i Indonesia og problemene på den russiske romstasjonen «Mir».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer