Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dianas sønner får rådgiver-hjelp

LONDON (NTB): Tidligere statsminister John Major blir spesialrådgiver for prinsesse Dianas to sønner, prins William og prins Harry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Major ble valgt fordi han var statsminister da prins Charles og prinsesse Diana ble skilt. I den perioden var han også rådgiver for den engelske kongefamilien.

Prins Charles har også bedt om at et eget advokatfirma representerer sønnene, sa kongelige tjenestemenn.

Strid om arv

Det har oppstått strid om arveoppgjøret etter Diana fordi hun ikke endret testamentet etter skilsmissen fra prins Charles i 1996.

I testamentet ble verdien på hennes formue beregnet til å være om lag 12 millioner kroner. Men da hun døde i bilulykken 31. august, var hennes formue verdsatt til 250 millioner kroner, skriver avisen The Sunday Times.

Diana fikk blant annet 204 millioner kroner da hun ble skilt fra prins Charles.

Millionfond

Prins Charles' advokater, Farrer & Co., forsøker å få skilsmisseoppgjøret satt til side fordi Diana døde så ung, og fordi beløpet hun fikk var beregnet til vare helt fram til hun ble 85 år gammel.

Det finnes juridisk presedens for dette, og hvis Charles klarer å få satt til side skilsmisseoppgjøret, så vil han opprette et fond med like mange millioner, til ære for sine to sønner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!