Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oscar-vinnende Leonardo DiCaprio:

DiCaprio i overtalelsesmøte med Donald og Ivanka Trump: - Vi presenterte et nytt rammeverk

Leonardo DiCaprios klimaengasjement stopper ikke når kameraene skrus av. 

MILJØVERNAKTIVIST: Leonardo DiCaprio har gjort det stort med roller i filmer som «Titanic» og «Inception», men det er ikke bare foran kameraet han briljerer. Skuespilleren er også svært opptatt av miljøet, og har i en årrekke kjempet for bevisstgjøring av global oppvarming. Foto: NTB scanpix 
MILJØVERNAKTIVIST: Leonardo DiCaprio har gjort det stort med roller i filmer som «Titanic» og «Inception», men det er ikke bare foran kameraet han briljerer. Skuespilleren er også svært opptatt av miljøet, og har i en årrekke kjempet for bevisstgjøring av global oppvarming. Foto: NTB scanpix  Vis mer

(Dagbladet): I midten av januar tiltrer republikanske Donald Trump som USAs 45. president. Selv om den offisielle jobben ikke starter før da, er han allerede fullt opptatt med å gjøre seg klar for rollen.

Han har begynt å offentliggjøre hvem han vil ha i staben sin, og uttaler seg gjerne på sosiale medier om de storslåtte planene han har for landet sitt.

Nylig hadde han et møte med den Oscar-vinnende skuespilleren Leonardo DiCaprio, som er en ivrig miljøaktivist.

USA Today skriver at DiCaprio onsdag møtte både den påtroppende presidenten og hans datter Ivanka.

Presenterte klimaplan

I en uttalelse til nyhetsbyrået AP forteller Terry Tamminen, som er leder av DiCaprios selvtitulerte stiftelse, at også Ivanka Trump var til stede under møtet. Andre medlemmer av Trumps administrasjon satt også rundt bordet da praten mellom partene fant sted.

DiCaprio har nylig vist fram dokumentaren sin «Before the Flood», som handler klimaendringer som følge av global oppvarming. Han skal ha gitt filmen til Ivanka Trump da de møttes en gang tidligere i år.

Noe av det dokumentaren tar for seg, skal ifølge Tamminen ha vært tema i møtet, som fant sted i Trump Tower.

LURTE DØDEN: Filmstjernen Leonardo DiCaprio forteller om den gangen motoren på et fly til Russland sprengtes i luften foran øynene hans. Video: TV 3 Vis mer

- Vi presenterte et rammeverk for den kommende presidenten og hans rådgivere, som vår stiftelse har utviklet i samråd med noen av verdens ledende stemmer innenfor økonomi og miljøvern, sier han.

Dette rammeverket skal inneholde en investeringsplan for å gi USA en bærekraftig infrastruktur, hvordan arbeidsplasser kan skapes og på hvilken måte man skal ta i bruk fornybar energi.

Møtet varte i omlag halvannen time, og Trump skal ha lovet DiCaprio å se dokumentarfilmen hans.

Trump er skeptisk

DiCaprio støttet hovedsaklig Hillary Clinton under valgkampen, men oppførte seg diplomatisk da han snakket med Trump.

Den påtroppende presidentens skepsis til klimaforskning har lenge vært kjent, og i mai varslet han at han ville reforhandle Paris-avtalen om han vant.

I en tale på en oljekonferanse i North Dakota gikk han lenger:

- Vi vil kansellere klimaavtalen fra Paris, sa Trump, og høstet jubel og applaus fra salen.

I tillegg lovet han å stanse all amerikansk støtte til FNs arbeid mot global oppvarming i løpet av sine første hundre dager som president.

DiCaprio har fra tidligere av hatt god dialog med USAs ledere, deriblant Barack Obama.

I oktober i år stilte de to opp sammen på plenen utenfor Det hvite hus for å rekruttere flere til kampen mot klimaendringene.

Dette skjedde i forbindelse med en musikk- og teknologifestival som holdes utenfor Det hvite hus. Presidenten sa til publikum at verden er i en kamp mot klokka i forsøket på å stanse klimaendringene.

Han ga verdenssamfunnet karakteren «ikke gjennomført» på arbeidet som er gjort så langt, men la til at «den gode nyheten er at vi fortsatt kan bestå prøven».

- Jeg pleier å være en forsiktig optimist når det gjelder vår mulighet til å få til en endring, sa presidenten.

FIKK OSCAR: Det var en forsnøyd Leonardo DiCaprio som mottok sin første Oscar i Los Angeles 28. februar. - Dette har vært en drøm siden jeg var fire år gammel, sa han etter utdelinga. Video: Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media