Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

DiCaprio og Larson hyllet av sine egne

Leonardo DiCaprio og Brie Larson fikk to av de gjeveste prisene da det amerikanske skuespillerforbundet, Screen Actors Guild (SAG), hyllet sine egne.

GLADE:  Skuespillerne Leonardo DiCaprioo tok hjem prisen for beste mannlige skuespiller, mens Brie Larson ble kåret til den beste kvinnen under den 22. Screen Actors Guild Awards i Los Angeles i går Foto: Scanpix
GLADE: Skuespillerne Leonardo DiCaprioo tok hjem prisen for beste mannlige skuespiller, mens Brie Larson ble kåret til den beste kvinnen under den 22. Screen Actors Guild Awards i Los Angeles i går Foto: Scanpix Vis mer

De to fikk prisen for henholdsvis beste mannlige og kvinnelige filmhovedrolle, DiCaprio for innsatsen i «The Revenant» og Larson for «Room».

Filmen «Spotlight», som handler om hvordan journalistene i avisen Boston Globe avslørte hvordan den katolske kirke i årevis hadde dekket over overgrep mot barn begått av prester og andre ansatte, fikk det som regnes som den aller gjeveste prisen - prisen for beste skuespillerbesetning.

To priser til Elba SAG-prisene gir ofte en pekepinn på hvem som stikker av med Oscar-priser senere på året. Di Caprio regnes også som en av favorittene der.

I forkant av årets Oscar-utdeling har det kommet krass kritikk fordi så få svarte skuespillere er nominert, noe Screen Actors Guild delvis rettet opp ved å gi to priser til Idris Elba.

Elba fikk prisen for beste mannlige hovedrolle i miniserien «Luther» der han spiller den britiske detektiven med samme navn, og han stakk også av med prisen for beste mannlige birolle i filmen «Beasts of No Nation».

Queen Latifah fikk pris som beste kvinnelige hovedrolle i TV-filmen «Bessie» der hun spiller sangeren Bessie Smith, mens svenske Alicia Vikander vant prisen for beste kvinnelige birolle i filmen «The Danish Girl».

TV-komedie Uzo Aduba fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en TV-komedie for innsatsen i «Orange Is the New Black», mens Jeffrey Tambor vant prisen for beste mannlige hovedrolle i komiserien «Transparent».

Skuespillerne i den britiske TV-serien «Downton Abbey» fikk prisen for beste besetning i en dramaserie på TV, mens skuespillerne i «Orange Is the New Black» stakk av med en tilsvarende pris for beste innsats i en komiserie.

Den 82 år gamle skuespilleren Carol Burnett, som sist var å se i en gjesteopptreden i TV-serien «Hawaii Five-O», ble belønnet med årets ærespris fra Screen Actors Guild.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram