DiCaprio startet karrieren med å spille outsidere

Wandrups utvalgte: Mesterskapet lå i kim fra første stund.

KJENTE POETER: Leonardo DiCaprio som Arthur Rimbaud og David Thewlis som Paul Verlaine i «Total Eclipse», en film som skildrer det homofile forholdet mellom de to franske lyrikerne.
KJENTE POETER: Leonardo DiCaprio som Arthur Rimbaud og David Thewlis som Paul Verlaine i «Total Eclipse», en film som skildrer det homofile forholdet mellom de to franske lyrikerne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD: Denne uka har «The Revenant» premiere på norske kinoer. Leonardo DiCaprio er velfortjent nominert til Oscar for hovedrollen i en villmarkshistorie som får Lars Monsens eventyr, ja til og med Jan Baalsruds flukt i «Ni liv», til å fortone seg som det rene spa-oppholdet.

Jeg intervjuet DiCaprio i forbindelse med «Titanic» (1997). Han var med på tanken om at rollen i den filmen var en av mange der han spilte unge kunstnere, og at det hadde preget ham.

Den første var «This Boy?s Life» (1993), der han som 19-åring spilte hovedrollen i den sterke forfatteren Tobias Wolffs selvbiografiske oppvekstroman.

I «The Basketball Diaries» (1995) spilte han dikteren og musikeren Jim Carroll.

Samme år spilte han selveste Arthur Rimbaud, den franske poeten som ble forbilde for Jim Morrison, Bob Dylan, Patti Smith m.fl., i «Total Eclipse», nydelig regissert av Agnieszka Holland.

En stund gikk ryktene om at DiCaprio også skulle framstille den ikoniske skuespilleren James Dean på lerretet, noe han for øvrig avviste på det sterkeste.

Siden fulgte Romeo, og etter «Titanic» har regissørene stått i kø; Scorsese, Allen, Spielberg, Nolan, Scott, Tarantino.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer