DiCaprio vil lage film om kong Harald

Superstjerna ønsker seg selv hovedrollen.

VIKINGFILM: Leonardo DiCaprio er tilknyttet en ny, amerikansk storfilm om den norske vikingkongen Harald Hardråde. Superstjerna skal etter sigende fungere som filmens produsent, dersom Warner Bros bestemmer seg for å produsere filmen. Foto: Scanpix
VIKINGFILM: Leonardo DiCaprio er tilknyttet en ny, amerikansk storfilm om den norske vikingkongen Harald Hardråde. Superstjerna skal etter sigende fungere som filmens produsent, dersom Warner Bros bestemmer seg for å produsere filmen. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ifølge Deadline har produksjonsgiganten Warner Bros planer om å lage spillefilm om den norske vikingkongen Harald Hardråde.

Filmen beskrives som vikingenes svar på Mel Gibsons storfilm «Braveheart».

Store stjerner Manuset til filmen skrives av Mark L. Smith, som er kjent for blant annet skrekkfilmen «Vacancy», og det skal være filmstjerna Leonardo DiCaprio som er tiltenkt hovedrollen.

DiCaprio er ifølge Comoyo allerede tilknyttet filmen som produsent, og ettersom stjerna lenge har ønsket å spille i nettopp en vikingfilm er mulighetene gode for at han dukker opp på skjermen i denne spillefilmen. Også Sean Penn nevnes som en mulig rolleinnehaver i filmen.

Som halvbroren til Olav den Hellige var Harald Hardråde en av de få i Olavs hær som overlevde slaget på Stiklestad i 1030. 16 år senere ble Hardråde selv norges konge, en tittel han holdt frem til han i 1066 falt ved det kjente slaget ved Stamford Bridge i England.

Comoyo skriver at en storfilm som dette forhåpentligvis vil medføre en større interesse for norges historie, og er vi heldige vil kanskje filmteamet finne veien hit for å spille in deler av storfilmen.