Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

DiCaprio vil lage film om Volkswagen-skandalen

Har kjøpt rettighetene til bok som ikke er skrevet ennå.

BILFILM: Leonardo DiCaprios produksjonsselskap interesserer seg for Volkswagen-skandalen allerede. Foto: Scanpix
BILFILM: Leonardo DiCaprios produksjonsselskap interesserer seg for Volkswagen-skandalen allerede. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er et første skritt på en lang vei, men et tydelig tegn på interesse når et selskap sikrer seg filmrettighetene til en bok. Og den siste tidas skandaler knyttet til Volkswagen-konsernet vekker sterk interesse også i Hollywood.

Nå har nemlig Appian Way, Leonardo DiCaprios produksjonsselskap, kjøpt rettighetene til en bok om bilbråket i samarbeid med Paramount Films.

Uferdig bok Det er New York Times-journalist Jack Ewing som står bak bokplanene, men selve boka er omtrent ikke påbegynt ennå.

Volkswagen har som kjent vært i trøbbel siden midten av september, da det kom fram at selskapet har installert jukseprogramvare som tukler med utslippstallene når bilene testes for utslipp. Også Audi har blitt dratt med i den enorme skandalen.

Volkswagen har blitt nødt til å tilbakekalle så mange som fem millioner biler, toppsjefer har gått av og selskapets aksjekurs har rast.

DiCaprio som produsent Ifølge Hollywood Reporter skal Leonardo DiCaprio, mest kjent som skuespiller, produsere filmen sammen med Appian Way-produsent Jennifer Davisson Killoran når filmen en gang blir klar for produksjon.

DiCaprio var også tidlig ute med å sikre seg rettighetene til Jo Nesbøs «Blod på snø», og kan selve ende opp i hovedrollen i filmatiseringen.

Appian Way sto også bak DiCaprios suksessfilm «The Wolf of Wall Street», regissert av Martin Scorsese.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!