Julefilmer:

«Die Hard»-debatt: - Ikke en julefilm

«Reisen til julestjernen», «Alene hjemme», «Hjem til jul» og «Love Actually» er bare noen av filmene vi «må» se i desember.

DIE HARD: Bruce Willis får virkelig kjørt seg i actionfilmklassikeren «Die Hard». Mange av oss ser den ved juletider, men kan vi egentlig kalle den for en julefilm? Foto: Moviestore/NTB
DIE HARD: Bruce Willis får virkelig kjørt seg i actionfilmklassikeren «Die Hard». Mange av oss ser den ved juletider, men kan vi egentlig kalle den for en julefilm? Foto: Moviestore/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Debatten har rast i flere tiår: Kan man kategorisere en film som gjerne sendes i jula for julefilm, selv om den ikke nødvendigvis handler om jul?

Særlig hardbarka actionfilmer som «Batman Returns» (1992), «Dødelig våpen» (1987), «Die Hard» (1988) og «Die Hard 2» (1990) er blitt heftig diskutert.

Hva Bruce Willis - som spiller hovedrollen i de sistnevnte - selv har uttalt seg om det, skal vi komme tilbake til lenger ned i saken.

For når det nærmer seg jul, har vi nordmenn for tradisjon å se de samme filmene vi så rundt samme tid året i forveien.

Dagbladet har under samlet et utvalg julefilmer som vises på lineær-TV og strømmetjenestene i år. Her finner du titler som alle har gjort seg fortjent til fornavnet «jula er ikke den samme uten».

«Alene hjemme» (1990)

Vi kjenner alle godt til historien:

Når resten av storfamilien reiser på juleferie til Frankrike, blir åtteåringen Kevin McCalister (Macaulay Culkin) ved et uhell glemt igjen hjemme i Chicago. I begynnelsen er livet en fryd uten masete foreldre og kjipe søsken.

Men når to innbruddstyver planlegger å tømme huset for alt av verdier, legger Kevin en snedig plan for å forsvare det.

ALENE HJEMME: Filmens konsept ble født under innspillingen av «Uncle Buck» (1989), hvor Macaulay Culkin spiller en gutt som avhører barnevakten gjennom brevsprekken. Foto: Movierex/NTB
ALENE HJEMME: Filmens konsept ble født under innspillingen av «Uncle Buck» (1989), hvor Macaulay Culkin spiller en gutt som avhører barnevakten gjennom brevsprekken. Foto: Movierex/NTB Vis mer

«Alene hjemme» - eller «Hjemme alene» som mange kaller den - ble umiddelbart en gigantisk suksess. På et tidspunkt var den på tredjeplass over tidas mest innbringende filmer, bare slått av den første «Star Wars»-filmen og «ET».

Komedien gjorde Culkin berømt over natta, og han ble raskt ansett som en av 90-tallets største barnestjerner.

I et intervju med Jimmy Fallon i desember 2018, avslørte Culkin at hver gang han har hatt en ny kjæreste, så vil de se «Alene hjemme».

BLE PAPPA: Siden 2017 har Culkin (42) vært i forhold med skuespilleren Brenda Song (34). Våren 2021 ble de foreldre for første gang til en sønn. Foto: Splash News/NTB
BLE PAPPA: Siden 2017 har Culkin (42) vært i forhold med skuespilleren Brenda Song (34). Våren 2021 ble de foreldre for første gang til en sønn. Foto: Splash News/NTB Vis mer

- Jeg skal innrømme å ha sett den med kjærester, men for det meste så sitter jeg bare og mumler alle replikkene mine - som «Keep the change, you filthy animal», sa Culkin lattermildt.

- Så lenge det «får motoren hennes i gang», så …, fortsatte han, før Fallon brøt ut i latter.

Her kan du se «Alene hjemme»:

 • Disney+
 • Viaplay (leie/kjøpe)

Her kan du se «Alene hjemme 2»:

 • Disney Plus
 • Viaplay (leie/kjøpe)

«Die Hard» (1988)

Historien som politimannen John McClanes ensomme kamp mot terrorister i toppen av et høyhus, ble Bruce Willis’ definitive gjennombrudd som actionstjerne.

De som så den på norsk kino i 1988, husker kanskje at filmen gikk under tittelen «Aksjon skyskraper»?

YIPPEE-KI-YAY: Det har vært en diskusjon siden 1988 – er actionklassiskeren «Die Hard» en julefilm eller ikke? Foto: Moviestore/NTB
YIPPEE-KI-YAY: Det har vært en diskusjon siden 1988 – er actionklassiskeren «Die Hard» en julefilm eller ikke? Foto: Moviestore/NTB Vis mer

Siden handlingen i «Die Hard» – samt oppfølgeren «Die Hard 2» - utspiller seg i juletida, har det i flere land blitt tradisjon å sende den i jula. Samtidig har debatten rast i over 30 år:

Kan en film som gjerne sendes hver jul være en julefilm, selv om den ikke handler om jula?

– «Die Hard» er ikke en julefilm, deklarerte Bruce Willis selv på Comedy Central i 2018.

Filmens manusforfatter, Steven de Souza, er ikke enig med Willis. I et intervju i 2020 fastslo han en gang for alle at, jo, «Die Hard» er faktisk en julefilm. Ferdig snakka!

Her kan du se «Die Hard»:

 • Disney Plus
 • Viaplay (leie/kjøpe)

Her kan du se «Die Hard 2»:

 • Disney Plus
 • Viaplay (leie/kjøpe)

«Flåklypa Grand Prix» (1975)

Øverst oppe på fjelltoppen i den lille bygda Flåklypa, bor sykkelreparatør Reodor Felgen sammen med de trofaste hjelperne Solan og Ludvig.

Her går livet sin vante gang, helt til det en kveld viser seg at racerbilføreren Blodstrupmoen har fått bygget en superbil etter å ha stjålet Reodors tegninger.

Dermed ruster de seg til å ta et oppgjør i det som må sies å være en av tidenes beste bilrace på film.

MESTERMØTE: Filmskaper Ivo Caprino (t.v.) og forfatter Kjell Aukrusts poserer på dette bildet fra 1977 med Rolls Royce’n til Ben Reddik Fy Fasan. Foto: NTB
MESTERMØTE: Filmskaper Ivo Caprino (t.v.) og forfatter Kjell Aukrusts poserer på dette bildet fra 1977 med Rolls Royce’n til Ben Reddik Fy Fasan. Foto: NTB Vis mer

Ivo Caprinos uforglemmelige klassiker, «Flåklypa Grand Prix», har siden premieren i 1975 tilegnet seg en plass i nordmenns hjerter som selv ikke Olsenbanden er i nærheten av.

Solan, Ludvig og Reodor Felgen representerer tre ulike deler av den norske folkesjela, med den forsiktige Ludvig som er redd for alt som er nytt, den blinde optimisten Solan og entreprenøren Reodor.

Dette er noe som fremdeles resonnerer hos oss, og filmen er blitt fast julefilmtradisjon.

Her kan du se «Flåklypa Grand Prix»:

 • TV 2 Direkte (25. desember kl. 19:25 / 27. desember kl. 11:00)
 • Apple TV (leie/kjøp)

«Gremlins» (1984)

Billy (Zach Galligan) får et høyst uvanlig kjæledyr i julegave fra faren – den lodne og utrolig søte mogwaien Gizmo.

Sammen med det nye kjæledyret følger det tre regler som må overholdes - ikke sterkt lys, hold vannet unna og aldri mat etter midnatt. Det kommer ikke som noen overraskelse at de brytes i tur og orden, noe som får monstrøse følger.

MONSTERSUKSESS: «Gremlins» ble den fjerde mest innbringende filmen i USA i 1984. I 1990 kom den mindre vellykkede oppfølgeren, «Gremlins 2». Foto: Warner Bros/NTB
MONSTERSUKSESS: «Gremlins» ble den fjerde mest innbringende filmen i USA i 1984. I 1990 kom den mindre vellykkede oppfølgeren, «Gremlins 2». Foto: Warner Bros/NTB Vis mer

I likhet med «Die Hard», «Dødelig våpen» og «Batman Returns», har skrekkomedien «Gremlins» har gjort seg fult fortjent til betegnelsen «julefilm», der høytida foregår rundt handlingen framfor å utgjøre selve kjernen.

Phoebe Cates’ monolog om hvorfor hun har et anstrengt forhold til alt som minner om jul, må sies å være en av de mest minneverdige i julefilmhistorien.

Her kan du se «Gremlins»:

 • TV3 (17. desember kl. 23:45)
 • TV3+ (24. desember kl. 21:00)
 • Apple TV (leie/kjøpe)
 • HBO Max
 • Prime Video

«Hjelp, det er juleferie» (1989)

Den amerikanske familien Griswold gjorde stor suksess på 80-tallet med et knippe filmer som skildret kaotiske familieferier der alt gikk galt. «Hjelp, det er juleferie», som her i Norge ble utgitt direkte på leie-VHS, er intet unntak.

KOMISK KAOS: ¨Ting går ikke alltid som planlagt i «Hjelp, det er juleferie». Foto: Warner Bros/NTB
KOMISK KAOS: ¨Ting går ikke alltid som planlagt i «Hjelp, det er juleferie». Foto: Warner Bros/NTB Vis mer

Clark Griswold (Chevy Chase) har sverget at årets jul skal bli den morsomste og mest tradisjonsrike jula noensinne. Men verken han, kona eller ungene er forberedt på det hysteriske kaoset som venter i kjølvannet.

Manuset er skrevet av legendariske John Hughes, som også sto bak blant annet «The Breakfast Club», «Skulk Med Stil» og julefilmklassikeren «Alene hjemme».

Visste du forresten at det er bare 8 (!) år som skiller Chase (født 1943) fra Diane Ladd (født 1935) som spilte moren hans i filmen?

Her kan du se «Hjelp, det er juleferie»:

 • TVNorge (21. desember kl. 21:30 / 24. desember kl. 14:35)
 • Max (24. desember kl. 02:05)
 • Viaplay
 • Prime Video
 • Apple TV (leie/kjøpe)

«The Holiday» (2006)

Engelske Iris (Kate Winslet) og amerikanske Amanda (Cameron Diaz) i California trenger sårt pause fra mannetrøbbel. De bestemmer seg for å bytte hus et par uker i juleferien, og det tar ikke lang tid før deres knuste hjerter får grunn til å banke igjen.

GOD KJEMI: - Tro meg, det er ikke vanskelig å forelske seg i Jack Black. Ikke i det hele tatt, fortalte Kate Winslet i et intervju med Hollywood Archives. Foto: Snap Stills/NTB
GOD KJEMI: - Tro meg, det er ikke vanskelig å forelske seg i Jack Black. Ikke i det hele tatt, fortalte Kate Winslet i et intervju med Hollywood Archives. Foto: Snap Stills/NTB Vis mer

Fylt til randen med sjarm, hjertevarme og deilig julestemning, har «The Holiday» sjarmert seg inn til en selvsagt plass på manges julefilmliste.

Visste du forresten at det ekstremt sjarmerende huset til Iris ikke eksisterer? Huset, hagen – ja, selv det gamle steingjerdet ble bygget i løpet av to uker.

- Vi bygget gjerdet og vi satte de trærne der. Det var virkelig bare en tom slette. Det var en skikkelig turistattraksjon mens det sto der, sier regissør og manusforfatter Nancy Meyers til Hooked on houses.

Her kan du se «The Holiday»:

 • HBO Max
 • Viaplay
 • SkyShowtime
 • Prime Video
 • Apple TV (leie/kjøpe)

«Love Actually» (2003)

Denne stjernespekkede ensemblefilmen klarer på mesterlig vis å skildre ti ulike par uten å miste oversikten, før de samles i et deilig, julete klimaks.

HJERTER I PAR: Hugh Grant og Martine McCutcheon forelsker seg i «Love Actually». Foto: Moviestore/REX/NTB
HJERTER I PAR: Hugh Grant og Martine McCutcheon forelsker seg i «Love Actually». Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer

For mange er «Love Actually» et must før den årlige juleshopping-turen til London. Filmen er rik på småfrekk humor, samtidig som den umiskjennelige britiske formen gir rom for flere rørende scener.

Samtidig er det ikke alt som sitter like solid i 2022. Filmen er i ettertid blitt kritisert for manglende mangfold, mens medieprofessor Andrew Selepak mener den romantiserer maktmisbruk.

I forbindelse med jubileumsspesialen «The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later», sier regissør og manusforfatter Richard Curtis seg enig i at enkelte aspekter er utdaterte.

JULEFILM-FAVORITT: Billy Mack (Bill Nighy) er en av flere uforglemmelige karakterer i den romantiske julefilmklassikeren «Love Actually». Foto: Moviestore/REX/NTB
JULEFILM-FAVORITT: Billy Mack (Bill Nighy) er en av flere uforglemmelige karakterer i den romantiske julefilmklassikeren «Love Actually». Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer

- Mangelen på mangfold gjør at jeg føler meg ukomfortabel og dum, sier han til programleder Diane Sawyer (67).

- Det er ting man vil forandre, men gudskjelov så endres samfunnet vårt. Så filmen min vil nok noen ganger føles utdatert, fortsetter han.

Her kan du se «Love Actually»:

 • TV2 Direkte (25. desember kl. 21:25)
 • NRK TV (tilgjengelig t.o.m. 23, desember)
 • Viaplay
 • Apple TV (leie/kjøpe)

«Hjem til jul» (2010)

En av julefilmene som det søkes mest aktivt etter i disse dager, er norske «Hjem til jul». På rollelista står kjente navn som Trond Fausa Aurvåg, Fridtjof Såheim, Kai Remlov, Henriette Steenstrup, Gard Eidsvold og Robert Skjærstad.

Den populære dramakomedien utspiller seg om ettermiddagen på julaften, og er basert på Levi Henriksens bok «Bare mjuke pakker under treet» som ble utgitt i 2005.

HJEM TIL JUL: Flere enkelthistorier som i en viss grad griper inn i hverandre, fortelles samtidig. Foto: Pandora Filmproduktion/Filmimperiet Sverige/NTB
HJEM TIL JUL: Flere enkelthistorier som i en viss grad griper inn i hverandre, fortelles samtidig. Foto: Pandora Filmproduktion/Filmimperiet Sverige/NTB Vis mer

Regissør Bent Hamer plukket ut fem-seks av novellene som alle finner sted i samme småby på julaften. Så bandt han dem sammen med en egen historie Hamer selv hadde skrevet.

I et intervju med Dagbladet i forbindelse med innspillingen i 2009, sa Hamer dette om «Hjem til jul»:

- Filmen handler om outsidere. Folk i ulike livssituasjoner og ulike aldre som til dels har gitt opp og til dels sliter med livet sitt. Og den tar ikke bare for seg hva det vil si å komme hjem, men også hva det vil si å ha et hjem.

Her kan du se «Hjem til jul»:

 • NRK1 (15. desember kl. 22:10)
 • NRK3 (16. desember kl. 23:30)
 • NRK1 (17. desember kl. 21:00)
 • NRK TV
 • Disney Plus
 • Apple TV (leie/kjøpe)

«Nigthmare Before Christmas» (1993)

Animasjonsfilmen, som på norsk fikk tittelen «Et førjulsmareritt», tar oss med til Halloweenland der gresskarkongen Jack Skellington er lei av å gjøre det samme år ut og år inn.

ANNERLEDES JUL: Det tok tre år for et team på 100 mennesker å ferdigstille «Et førjulsmareritt». For ett sekund med film, måtte det ofte gjøres opptil 12 stop motion-bevegelser. Foto: Moviestore/Rex/NTB
ANNERLEDES JUL: Det tok tre år for et team på 100 mennesker å ferdigstille «Et førjulsmareritt». For ett sekund med film, måtte det ofte gjøres opptil 12 stop motion-bevegelser. Foto: Moviestore/Rex/NTB Vis mer

Ved en tilfeldighet havner han i Julelandet, og han bestemmer seg for å ta kontroll over jula.

Stakkars Henry Selick. Han sitter muligens i registolen, men stopp motion-filmen forbindes ene og alene med Tim Burton som er hjernen bak både historien og de ikoniske karakterene.

Med sin unike visuelle stil og detaljrikdom, er dette julefilmen for de som gjerne vil bytte ut engler med flaggermus på juletreet.

Danny Elfman (som står for Jack Skellingtons sangstemme) har samtidig skapt en musikal for de som normalt hater sjangeren for alt hva den står for. Selvskreven for både Halloween og jul.

Her kan du se «Et førjulsmareritt»:

 • Disney Plus
 • Apple TV (leie/kjøpe)

«Reisen til julestjernen» (1976)

«Julestjerne får jeg deg?»

Sa en gang en liten pike

Ville gi et kongerike

For å kjenne deg

For generasjoner av nordmenn blir det ikke skikkelig jul uten å først ha sett og hørt Hanne Krogh framføre «Sonjas sang til julestjernen».

REISEN TIL JULESTJERNEN: Det blir ikke jul uten at Sonja (Hanne Krogh) jakter på julestjernen for å hjelpe kongen (Knut Risan). Foto: Europafilm
REISEN TIL JULESTJERNEN: Det blir ikke jul uten at Sonja (Hanne Krogh) jakter på julestjernen for å hjelpe kongen (Knut Risan). Foto: Europafilm Vis mer

«Reisen til julestjernen» er den første norske eventyrfilmen i spillefilmformat. Med et budsjett på tre millioner kroner, var den på et tidspunkt en av de dyreste norske filmene som var laget.

Mer enn fire tiår etter premieren, har «Reisen til julestjernen» - sammen med østtysk-tsjekkoslovakiske «Tre nøtter til Askepott» - en egen særstilling i norsk julefilmtradisjon.

I et intervju med Dagbladet i forbindelse med filmens 40 års jubileum, avslørte Hanne Krogh at angsten i blikket hennes mens hun kjører hest og slede, var høyst reell.

FILMSTJERNE: Hanne Kogh har beskrevet rollen i «Reisen til julestjernen» som et karrieremessig høydepunkt. Foto: Norsk Filmdistribusjon A/S
FILMSTJERNE: Hanne Kogh har beskrevet rollen i «Reisen til julestjernen» som et karrieremessig høydepunkt. Foto: Norsk Filmdistribusjon A/S Vis mer

- Folk tror at jeg sikkert var redd fordi jeg skulle spille det på grunn av frykten for greven. Jeg var først og fremst redd og skremt for å måtte kjøre sleden alene, mintes Krogh.

- Den eneste hvite hesten som fantes i rørostraktene, var en som bare hadde blitt ridd - aldri kjørt. Og med den i galopp var jeg redd, utdypet hun.

Her kan du se «Reisen til julestjernen»:

 • NRK1 (24. desember kl. 12:25 / 25. desember kl. 08:50)
 • NRK TV (24. og 25. desember)

36 år etter Hanne Krogh sang jula inn for første gang, var det duket for en nyinnspilling av «Reisen til julestjernen».

Her kan du se 2012-utgaven av Sverre Brandts klassiske teaterstykke:

 • Apple TV (leie/kjøp)
NYINNSPILLING: Vilde Marie Zeiner fikk sin spillefilmdebut som Sonja. Fotograf: Moskus Film/Storm Rosenberg/Kobal/REX
NYINNSPILLING: Vilde Marie Zeiner fikk sin spillefilmdebut som Sonja. Fotograf: Moskus Film/Storm Rosenberg/Kobal/REX Vis mer

«Snekker Andersen og julenissen» (2016)

Alf Prøysens sjarmerende julefortelling om snekkeren og julenissen som bytter plass på julaften, ble publisert i 1957 før den kom i egen bildebok i 1971.

To år seinere sendte NRK for første gang historien som stillbilde-film av boka, lest av Svein Erik Brodal.

PRØYSEN-KLASSIKER: Snekker Andersen elsker jula, men er ikke særlig flink til å være nisse. Heldigvis får han eksperthjelp. Foto: Fantefilm/Nordisk Film
PRØYSEN-KLASSIKER: Snekker Andersen elsker jula, men er ikke særlig flink til å være nisse. Heldigvis får han eksperthjelp. Foto: Fantefilm/Nordisk Film Vis mer

I 2016 var det omsider duket for spillefilmversjonen av «Snekker Andersen og julenissen», med Trond Espen Seim og Anders Baasmo som henholdsvis Andersen og Julenissen.

Det meste av filmen ble innspilt i Romania, men landskap og omgivelser ser ut som glansbilder hentet fra en norsk eventyrbok. Kostymer, kulisser og den generelle tidskoloritten gir følelsen av 1960-tallet.

Publikum flokket til kino og tre år seinere kom oppfølgeren «Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul».

Her kan du se «Snekker Andersen og julenissen»:

 • NRK (23. desember kl. 15:41)
 • NRK Super (24. desember kl. 15:30)
 • TV 2 Play
 • Viaplay
 • Apple TV (leie/kjøpe)

«Tante Pose» (1940)

For mange utgjør «Tante Pose» - sammen med «Reisen til julestjernen», «Tre nøtter til Askepott» og «Flåklypa Grand Prix» - det hellige julefilmfirkløveret hvis fravær fra sendeplanen resulterer i sterke reaksjoner.

TANTE POSE: Henny Skjønberg i rollen som den bitre, grinete Blanca Bals. Foto: Leif Sinding/NTB
TANTE POSE: Henny Skjønberg i rollen som den bitre, grinete Blanca Bals. Foto: Leif Sinding/NTB Vis mer

Gabriel Scotts julefortelling fra 1904 fant veien til filmformatet i 1940. Historien om den gamle jomfruen Blanca Bals (Henny Skjønberg) som gjør livet surt for flere i familien – komplett med kanefart i knitrende hvit julesnø og juleromantikk – har gjort den til en evig klassiker.

Mest uforglemmelig er kanskje «krigen» mellom «Tante Pose» og barnas populære bestefar, oberst Hans Thue (Hans Bille). Her formelig hagler det med skarpe replikker og fargerike karakteristikker.

«Tante Pose» har vært sendt gjentatte ganger på norske TV-kanaler siden NRK viste den første gang i romjula i 1970. Utover 1990- og 2000-tallet har også TV 2 sørget for å gi oss den årlige Blanca-dosen.

Her kan du se «Tante Pose»:

 • NRK1 (25. desember kl. 12:30)
 • NRK TV (25. desember)

«Tre nøtter til Askepott» (1973)

I denne østtysk-tsjekkoslovakiske filmversjonen av det klassiske eventyret om Askepott, følger vi den vakre ungjenta som går for lut og kaldt vann hos stemora og stesøstera Dora. Så en dag får hun en kvist med det som skal vise seg å være tre magiske nøtter.

JULEEVENTYR: Julaften er ikke den samme uten Askepott (Libuse Safrankova) og prinsen (Pavel Travnicek) i den tsjekkiske versjonen av eventyret. Foto: NRK
JULEEVENTYR: Julaften er ikke den samme uten Askepott (Libuse Safrankova) og prinsen (Pavel Travnicek) i den tsjekkiske versjonen av eventyret. Foto: NRK Vis mer

Filmen ble laget i en tyskspråklig og en tsjekkiskspråklig versjon. Men her i Norge er det bare én versjon som gjelder, nemlig den norske med Knut Risan som dubbet samtlige stemmer, inkludert Askepott.

I 1993 tenkte NRK-ledelsen seerne var klare for noe nytt på julaften etter å ha vist «Tre nøtter til Askepott» årlig siden 1975.

Men da nyheten sprakk, oppsto en mildt sagt kraftig seerstorm og det tok ikke lange tida før telefonene glødet på NRKs sentralbord.

Året etter var Askepott tilbake på TV-skjermen, forhåpentligvis for godt. For det er mange av oss som legger opp dagen etter hvor filmen ligger på programskjema.

KLASSIKER: «Tre nøtter til Askepott» fra 1973 vises hver jul her til lands. Foto: DEFA / Barrandov
KLASSIKER: «Tre nøtter til Askepott» fra 1973 vises hver jul her til lands. Foto: DEFA / Barrandov Vis mer

Det er ellers ikke så rart at kjemien sitter som et skudd mellom hovedrolleinnehaverne Libuse Safrankova og Pavel Travnicek (72). De forelsket seg nemlig i hverandre ikke bare i filmen, men også i virkeligheten.

- Libuse og jeg var forelsket i hverandre. La meg si det slik: Libuse Safrankova var 19 år, og jeg 23, innledet Travnicek i et intervju med KK i 2010.

- Vi gikk andre året på teaterskolen da vi fikk tilbud om å spille i «Askepott». Vi var unge og uprofesjonelle, og Libuse både var og er en fantastisk vakker kvinne.

Safrankova gikk bort sommeren 2021, 68 år gammel.

Her kan du se «Tre nøtter til Askepott»:

 • NRK1 (24. desember kl. 11:00)
 • NRK TV (24. desember)

I 2021 kom en norsk nyinnspilling av den gamle klassikeren, med artisten Astrid S og «Skam»-stjerna Cengiz Al som Askepott og prinsen. Den kan du se her:

 • TV 2 Direkte (24. desember kl. 16:40 / 26. desember kl. 19:00)
 • TV 2 Play
 • Apple TV (leie/kjøpe)
NORSK VERSJON: Astrid S og Cengiz Al gjorde suksess med nyinnspillingen av «Tre nøtter til Askepott». Foto: David Vu/Storm Films
NORSK VERSJON: Astrid S og Cengiz Al gjorde suksess med nyinnspillingen av «Tre nøtter til Askepott». Foto: David Vu/Storm Films Vis mer