«Die Jostein» for alle penga

ETTLINGEN (Dagbladet): Sorry, Wenche Myhre. Det er ikke lenger «Die Wenche» som er tingen i Tyskland. Nå er det «Die Jostein» for alle penga. I går var den tyske kultureliten samlet for å se urpremieren på musikalen «Sofies verden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jostein Gaarder er Tysklands mestselgende forfatter noensinne, og gårsdagens urpremiere på musikalen «Sofies verden» gikk ikke tyskerne hus forbi. Selv om det er langt fra Ettlingen til Broadway, var det stjernespekket både på scenen og blant publikum da forestillingen gikk av stabelen på det pittoreske slottet i går kveld.

- Det som gjør dette til en begivenhet, er jo at det faktisk er urpremieren på et nytt norsk musikkverk. Jeg er her bare som gjest og publikummer, sa en beskjeden Jostein Gaarder da han holdt hoff sammen med komponist Gisle Kverndokk og idémaker og librettist Øystein Wiik i går ettermiddag.

Josteins verden

Men det er ikke bare musikalen som er en begivenhet. Jostein Gaarder er en begivenhet i seg selv. «Sofies verden» er ikke lenger en bok, den er i ferd med å bli et begrep, og «spin-off»-effektene gir en voldsom avkastning.

- Jeg har ikke lyst til å ligge i dynetrekk med «Sofies verden». Jeg er bare et alminnelig menneske som har tjent, for å si det rett ut, jævlig mye penger. Nå vil jeg bruke all oppmerksomheten rundt min person til fokusere på viktigere ting, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer