Debatt: Dieselforbud

Dieselforbud på gale prinsipper

Nå bør det snart gå opp for Byrådet at de beste løsninger for å redusere Oslo-trafikken i hovedsak ligger utenfor Oslos grenser.

DIESELFORBUD: Ring 3 ved Storo mandag morgen. På grunn av lave temperaturer og stillestående luft blir det innført et midlertidig forbud mot å kjøre dieselbiler på kommunale veier.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DIESELFORBUD: Ring 3 ved Storo mandag morgen. På grunn av lave temperaturer og stillestående luft blir det innført et midlertidig forbud mot å kjøre dieselbiler på kommunale veier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Meninger
Leif Agnar Ellevset i Kongelig Norsk Automobilklub (KNA)
Leif Agnar Ellevset i Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) Vis mer

Byrådet i Oslo har fra i dag innført forbud mot å kjøre dieselbil på dagtid i hovedstaden, men forslaget ser ikke ut til å være gjennomtenkt.

Dette gjøres trass i at dieselbilen ikke er den største forurenser i Oslo. De største forurenserne i Oslo er Oslo havn og flytrafikken. Hva har Byrådet gjort for å redusere forurensningen ved Oslo havn og innføring av landstrøm? Hva har Byrådet vurdert å gjøre med flytrafikken? Har dere ikke gjort noe her, er det på tide at dere gjør det!

Det er selvsagt prisverdig at Byrådet forsøker å redusere luftforurensningen i Oslo, men det ser ut til tenkningen er gjort i en bitte liten grønn boble. Hvorfor engasjerer Byrådet seg ikke i bygging av innfartsparkering i stedet for å slåss mot nødvendig utbygging av E18?

En godt utbygd innfartsparkering er en av de viktigste grunnene til at flere reiser kollektivt. De fleste av disse parkeringsplassene er i dag utnyttet maksimalt. Hva vil Byrådet gjøre for å forsterke innfartsparkeringen?

Nå bør det snart gå opp for Byrådet at de beste løsninger for å redusere Oslo-trafikken i hovedsak ligger utenfor Oslos grenser.

Videre er det å håpe at Byrådet snart begynner å samarbeide med nabokommunene i stedet for å hindre at disse får bedre trafikkløsninger – som også bidrar til at disse får bedre luftkvalitet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.