Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Different Class

Pulp er ikke akkurat debutanter (de har femten år bak seg), men det har gått smått og sakte framover, og først nå har de slått ut i full blomst som pop-makere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat som Blur og Oasis og Supergrass har Pulp velvoksne musikalske røtter i det erkeengelske popmiljøet. Syttitallet er stikkordet for Pulp: David Bowie, Bryan Ferry og spesielt Steve Harley er tydelige inspirasjonskilder.

Men popmusikk har alltid handlet om å låne fra øst og vest og sette sammen på nye måter, og Jarvis Cocker og Pulp er dyktige montører som vet å behandle en popmelodi så det blir både fart og moro til slutt. «Different Class» er ikke et kjedelig album, selv om et og annet kutt ikke når helt opp.

Så dette må bli gruppas store og velfortjente gjennombrudd, singelen «Common People» har allerede banet vei for et album som er lett gjenkjennelig i butikken: Det har årets styggeste cover.

Hele Norges coronakart