Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dig Deeper må grave enda dypere neste gang

Bergensband albumdebuterer med rufsete countryrock.

Foto: Hanne Sætre Thunestvedt
Foto: Hanne Sætre Thunestvedt Vis mer

ALBUM: Da jeg i fjor hørte ep-en «Yet You Give Me (The Blues)» med låten «Memphis» (femmer i Dagbladet), fikk jeg noe av den samme følelsen som da jeg satte på ep-debuten til Madrugada, bare kalt «Madrugada ep», i 1998.

Vi vet alle hvor store Madrugada ble, uten at jeg tør spå noe som helst om bergensbaserte Dig Deeper.

Eksklusivt Nå foreligger debutalbumet «August Afternoon» digitalt og på vinyl, i 500 eksemplarer - i likhet med ep-en med håndlaget og nummerert cover («Madrugada ep» ble for øvrig også gitt ut i begrenset opplag og nummerert).

Det skal være gjennomført og eksklusivt!

Stadige utskiftninger Dig Deeper har eksistert siden 2008, og har allerede gjennomlevd flere utskiftninger. Men vokalist, gitarist og låtskriver Einar Kaupang har holdt fortet.

«August Afternoon»

Dig Deeper

4 1 6
Plateselskap:

Dig Deeper Records / Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Debutalbumet tar opp tråden fra ep-en. Åpningen «Fifteen» har akkurat den barske blandingen av countryrock, americana og psykedelia som ep-en innvarslet, med hoggende gitar og ditto munnspill.

Rufsete Det er rufsete og litt vindskeivt og sjarmerende, som på «You Looked Great That Year». «Hello» er en ok ballade, men verken den eller tittellåten har mer særpreg enn at Tommy Tokyo spøker i bakgrunnen.

Låtene holder ikke like god kvalitet hele veien, og det skorter litt på den kreativiteten som løfter suverene «Memphis», som også her - i ny versjon og miks - er beste låt.

Men lovende? Ja, bevares. Det beviser nettopp «Memphis».

image: Dig Deeper må grave enda dypere neste gang
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media